OLDALVONAL

Apai teendők helyett hátra kellett hagynia a családját a magyar edzőnek

Lőw Zsolt Párizsból Londonba költözött, a Paris Saint-Germain után a Chelsea-nél vállalt munkát. A magyar futballedző egyelőre a családja nélkül, egy szállodában lakik.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Lőw Zsolt január 27-én mutatkozott be másodedzőként a Chelsea kispadján, miután – Thomas Tuchel vezetőedzővel együtt – decemberben menesztette őket a Paris Saint-Germain.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lőw Zsolt Párizsból Londonba költözött

Lőw Zsolt már a Chelsea-nél vezet edzést
Fotó: Getty Images

A magyar edző elárulta, a hirtelen párizsi elválás után a terveik szerint fél évet pihenni akartak és a családjukkal foglalkozni, ő maga például szerette volna az apai teendőit előtérbe helyezni. Ám rövid idő után érkezett egy visszautasíthatatlan ajánlat, amibe fejest ugrottak, mivel napjaik voltak csupán a döntésre. Nem is tudtak családostul mozdulni ennyi idő alatt, és jelenleg is szállodában laknak.

„Ha nem a Chelsea hív minket, akkor elképzelhető, hogy a pihenés és a nyári munkába állás mellett döntöttünk volna. A Chelsea viszont egy olyan szakmai kihívás, szenzációs klub fantasztikus játékoskerettel a világ legjobb bajnokságában, hogy nem szabad egy ilyen lehetőséget elszalasztani” – indokolta a döntést Lőw Zsolt az M1 aktuális csatornának.

Lőw Zsolt lelki nehézségekről beszél

Londonba érkezésüket követően, egy edzés után már meccsük volt, melyen gól nélküli döntetlent értek el. Ezt követően pedig három bajnokit nyertek sorozatban.

„Ha valaki kívülről nézi, hogy egy magyar edző ilyen lehetőséget kap, annak ez csodásan, szuperül hangzik és viszonylag egyszerűnek tűnik. Belülről viszont elképesztően nehéz feladat lelkileg, fizikailag és szellemileg egyaránt. Ugyanakkor nem panaszkodom, nagy lehetőséget látunk a csapatban, és bízunk benne, hogy ki fogjuk tudni hozni belőle.”

A Chelsea 23 mérkőzés után jelenleg az ötödik, hátránya 11 pont az éllovas Manchester City mögött. A negyedik pozíciót elfoglaló, címvédő Liverpool ugyanakkor csak eggyel előzi meg a londoni Kékeket. A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában a spanyol bajnokságot vezető Atlético Madriddal találkoznak a nyolcaddöntőben

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?