OLDALVONAL

Újpestről Párizsba? Ezeket biztos nem tudtad Lőw Zsoltról

Kétség nem férhet hozzá, hogy immár Lőw Zsolt a magyar futball legpiacképesebb szereplője.
  • Szerző: mv

Az RB Leipzig másodedzőjét, Lőw Zsoltot hetek óta azzal a Paris Saint-Germainnel hozzák kapcsolatba, amely többek között a világ legdrágább játékosát, Neymart alkalmazza.

Hétfőtől Lőw lehet a brazil klasszis mestere. A 39 éves magyar tréner a %RIPOST%-nak elárulta, legkorábban hétfőn, vagyis május 21-én dönt a jövőjéről. Öt pontban karrierjének legfontosabb pillanatait:

Tűzoltó is edzette

Lőw az Újpest FC saját nevelésű játékosa:

"Az utánpótlásban engem a tűzoltótól kezdve a vállalkozóig mindenki edzett, csak éppen igazi futballtréner nem. A mester megérkezett az edzésre, bedobta a labdát, 30 percen át velünk volt, és ennyi. Olyan körülmények között edzettünk, hogy a mai gyerekek egy nap után befejeznék a futballt."

266 meccs a Bundesligában

Lőw Zsolt a Cottbus, a Rostock, a Hoffenheim és a Mainz játékosa, összesen 266 meccsen szerepelt a Bundesligában:

"Szokták kérdezni, hogy minek köszönhetem a külföldi karriert. Nos, semmi másnak, mint azoknak a személyiségjegyeknek, amiket otthonról hoztam. Nem érdekelt, hogy bokáig állt a víz az öltözőben, nem érdekelt, hogy lyukas cipőben játszottunk, csak hajtottuk a célt."

Felesége doktori címet szerzett

Lőw Zsolt 1996-ban ismerkedett meg a feleségével, Andreával:

"Én 17 éves voltam, ő 16. Megvártam a suli előtt, így ismerkedtünk meg. Biztos hátteret ad számomra, csak a munkára kell koncentrálnom. Decemberben volt a 21 éves évfordulónk, a mi kapcsolatunk igazi sikertörténet. Két kislányunk van, nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mindent közösen értünk el. Õ például doktori címet szerzett, mint patikus."

Tuchel vinné a PSG-hez

Nyártól Thomas Tuchel lesz a Paris Saint-Germain vezetőedzője. A német szakember a Mainznál ismerkedett meg Lőw Zsolttal, ahol a trénere volt. A német sajtóban először márciusban írtak arról, hogy Tuchel a PSG-hez kerülhet, és azonnal azt írták, Lőwöt vinné magához a francia csapathoz.

Hálás Ralf Rangnicknak

2010-ben fejezte be a játékos karrierjét. Egykori edzője, Ralf Rangnick Red Bull Salzburg második csapatához, az FC Lieferinghez csábította, ahol pályaedzőként kezdett dolgozni. Aztán Rangnick mellé került a Salzburg első csapatához. 2015 óta az RB Leipzig másodedzője. Lőw mindig megjegyzi, rendkívül hálás Ralf Rangnicknak.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?