TÜZELŐÁLLÁS

Lionel Messi otthagyja a Barcelonát, itt a leleplező fotó

Továbbra is Lionel Messi átigazolása a téma. Egy francia lap olyan fotót közölt, amelyen az argentin sztár már az új csapata mezében látható.
  • Szerző: Ripost

Lionel Messi a Paris Saint-Germain mezében látható a France Football legfrissebb címlapján. A francia lap ezzel további olajat öntött a tűzre, hiszen hónapok óta a hatszoros aranylabdás átigazolása a téma. Úgy vélik, az argentin játékos nyáron távozik a Barcelonától és a párizsi klubhoz szerződik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Messi a PSG mezében látható

Lionel Messit már a PSG mezében álmodja meg a francia lap
Fotó: Twitter/France Football

Az újság arra hivatkozik, hogy a PSG játékosa, Neymar elmondta, a következő szezonban szeretne ismét együtt játszani legjobb barátjával, Messivel. Aztán a párizsiak argentin futballistája, Angel Di Maria is azt mondta, jó esélyt lát arra, hogy honfitársa Párizsba igazoljon a Barcából. Ráadásul hónapok óta nyílt titok, hogy Messi nem érzi jól magát a Barcánál. Sőt, most pert kezdeményezett a spanyol El Mundóval szemben, hiszen a lap nyilvánosságra hozta a katalán egyesülettel kötött szerződését.

Lionel Messi perel

A kontraktus az El Mundo anyaga szerint négy évre szól, és idényenként 138 millió euróval (48 milliárd forint) gazdagíthatja a játékost. Ez minden idők legmagasabb fizetése, amelyet sportoló kapott. A madridi lap emlékeztetett arra, hogy a 33 éves csatár 510 milliót már megkapott, hétfői írásában pedig „a hűségre vonatkozó záradékot” ismertette. Ez arra kötelezi a katalán klubot, hogy július 15-én, két héttel Messi jelenlegi szerződésének lejárta után csaknem 39 millió eurót fizessen az argentin futballistának.

Az FC Barcelona már vasárnap hivatalos közleményben jelezte, hogy jogi lépéseket tesz a magánokiratot törvényellenesen ismertető El Mundo ellen, egyúttal kategorikusan cáfolta, hogy köze lenne „a felek közötti titoktartás elvén alapuló” adatok nyilvánosságra kerüléséhez.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?