OLDALVONAL

Különleges verseny várhat Fucsovics Mártonékra Amerikában

A tervek szerint augusztus 31-én rajtol el az amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open). A legendás Grand Slam-torna lebonyolítása alaposan megváltozhat, ami a magyar sportolókat is érinti.
  • Szerző: GG

A koronavírus-járvány miatt július 31-ig töröltek minden teniszversenyt, azonban a US Open megrendezésére van esély. A New York-i verseny szervezői arra már felkészültek, hogy vélhetően nézők nélkül zajlik majd le a viadal. A javaslatok szerint a teniszezőket több városban gyűjtenék össze, innen pedig charterjáratokkal juttatnák el az amerikai metropoliszba.

Csoportosan utaztatnák a teniszezőket a US Openre
Fotó: AFP

Az egyik ilyen helyszín Bécs, így a magyar sztárok, Fucsovics Márton (világranglista 84. hely), Balázs Attila (76.) és Babos Tímea (párosban már döntőzött itt) innen indulhatnának el az Egyesült Államokba. A játékosok egyébként már nagyon várják, hogy újrainduljon a szezon.

„A versenynaptár úgy néz ki, hogy szeptember elején zajlana a US Open, a végén meg a Roland Garros – ebben a kemény pályáról rövid idő alatt salakra átállás és az időeltolódás jelenthet nehézséget. Én nagyon szeretném, ha megrendeznék a két Grand Slamet, már csak azért is, mert mindkettő nagyon jó verseny, és a játékosok újra együtt lehetnének. Másfelől anyagi okokból is jól jönne minden egyes sportolónak”

- mondta el Fucsovics Márton a Nemzeti Sportnak.

Fucsovics Márton
Fotó: MTI

A teniszezők kíséretének a létszámát lecsökkentenék, a helyszínen biztosítva masszőrt és fizioterapeutát számukra. Az edzésre érkező játékosok pedig az öltözőket sem használhatnák, a gyakorlás végeztével egyből a hotelbe kellene visszatérniük. A mérkőzések hossza is lerövidülhet, amennyiben a férfi teniszezők kérik, akkor elképzelhető, hogy csupán két nyert szettig tartanának a küzdelmeik – a hölgyekéhez hasonlóan.

A találkozókon résztvevő személyzet száma szintén csökkenhet. Kevesebb vonalbíró tevékenykedne, a sólyomszem-technológiát helyeznék előtérbe, valamint felnőtt labdaszedőket alkalmaznának, a megszokottnál kevesebb létszámban.

Idén vélhetően nem lesznek nézők a lelátón
Fotó: AFP

Fucsovicséknak a játékba való visszarázódás mellett rengeteg új dolgot kell majd megszokniuk a US Openen, amelynek a rendezéséről június második felében döntenek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?