OLDALVONAL

Komoly változás, ennyivel nőtt a Fradi keretének az értéke

Újabb pozitív hatása van a Ferencvárosi focisták Bajnokok Ligája-szereplésének. A zöld-fehérek szerdán, 21 órától a Dinamo Kijevet fogadják a BL-ben.
  • Szerző: GG

A Barcelona elleni 5-1-es BL-vereséget megelőzően 24,25 millió euróra (8,8 milliárd forint) taksálta a Ferencváros keretének az értékét az ezzel foglalkozó Transfermarkt honlap. A mértékadó portál a napokban frissítette ezeket az összegeket, a magyar bajnok kerete pedig már 28,65 millió eurót (10,4 milliárd forint) ér.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sokat nőtt a Fradi-játékosok értéke
Fotó: MTI

A BL-nek köszönhetően tehát 4,4 millió euróval (1,6 milliárd forint) lett értékesebb a zöld-fehérek névsora, ennyit még soha nem ért hazai gárda – a Transfermarkt 2004 óta foglalkozik ezen a téren az magyar élvonallal. Két év alatt lényegében megduplázta a játékoskeretének az árát a klub, a 2018/19-es évad elején 16,35 milliót (5,9 milliárd forint) ért.

A labdarúgók közül Tokmac Nguen értéke nőtt a legtöbbet, a norvég támadó immár 2,5 millió eurót (913 millió forint) kóstál a korábbi 1,4 millió euróval (511 millió forint) szemben, aminek köszönhetően már ő vezeti ezt a rangsort a Ferencvárosnál. Nagyot profitálhat tehát a klub később, ha eladja a legkeresettebb játékosait, hiszen a kulcsemberek közül szinte mindenki értéke emelkedett.

„Szerintem a Transfermarkt alábecsüli az értékét. Ha megnézzük, hogy a hozzá hasonló, nemzetközi szinten is kimagasló képességű játékosok a szomszédos országokban mennyiért váltanak klubot, akkor Tokmac értéke magasabb 2,5 millió eurónál”

– mondta el Hajnal Tamás, a klub sportmenedzsere az M4 Sport Bajnokok Klubja című műsorában.

Tokmac Nguen a Barcelona ellen is remekelt
Fotó: fradi.hu

A növekedés ellenére a Fradi még mindig legolcsóbb kerettel áll helyt a Bajnokok Ligájában, a második legkisebb keretértékkel a dán Midtjylland rendelkezik (42,03 millió euró, 15,3 milliárd forint) az elitsorozatban.

szerda
21.00: Ferencváros-Dinamo Kijev (Tv: M4 Sport)

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?