SPORT

Kiderült, ki ad erőt a csodakapusnak, Gulácsi Péternek

A magyar kapus szép csendben Európa egyik legjobbja lett a posztján. Családja mindenben segíti őt.
  • Szerző: sk

Még José Mourinhóra is a frászt hozta Gulácsi Péter, aki a Bayern München után a legutóbbi BL-döntős Tottenhamet is lenullázta. Az RB Leipzig magyar kapusa három óriásit védett a Londonban 1-0-ra megnyert meccsen, s nem cáfolja, pályafutása eddigi csúcsaként élte meg az estét.
„Bizonyos szempontból különleges meccs volt, ez a legmagasabb szint, amelyen valaha játszottam” – mondta a magyar kapus a Nemzeti Sportnak a lefújás után a vegyes zónában. „Emiatt sokáig emlékszem majd a mostani győzelemre, de bízom benne, hogy nem a BL-nyolcaddöntő a csúcs.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Getty Images

Gulácsit a Bundesliga legjobb kapusának választották, s Európában is lassan ott van az élmezőnyben. Ennek ellenére még nem ismerik el annyira, mint azt megérdemelné. A 30 éves játékos értéke (12 millió euró) volt a második legkisebb a londoni mezőnyben, s a közösségi oldalakon sem hasít annyira, mint kapustársai. Számára azonban nem is a népszerűség fontos, hiszen legnagyobb támasza felesége, Diána, aki nélkül bevallottan nem tartana ott, mint most.

Fotó: Dömötör Csaba, Nemzeti Sport

Januárban a magyar Aranylabdáját is elsőként kedvesének köszönte meg.

„Köszönöm feleségemnek, hogy lassan tíz éve mellettem áll, a szülőknek, hogy segítenek a kétlaki életben, anyósoméknak, hogy ha úgy van, valamelyik különszobában altatják a hét hónapos gyermekünket” – mondta a Nemzeti Színházban Gulácsi, akit természetesen szerettei is elkísértek az Év Sportolója gálára.


Gulácsi számára valóban felesége a legfontosabb, valamint a foci. A 2016-os Eb-re készülő válogatott ausztriai edzőtáborából helikopterrel utazott el a saját esküvőjére, majd a ceremónia és a nászéjszaka után sietett is vissza a válogatotthoz. Kisfiuk, Dominik születése óta még inkább a család van a kapus életének középpontjában, és az anyuka mindent megtesz, hogy a pici a stadionokból, vagy a tévé előtt szurkolhasson az apukájának.

És ezeket olvastad már?