KIAJOBB

Kiderült a titok, nem akárki súgott a Fradi edzőjének

A svéd bajnok Djurgarden nem vette komolyan a Ferencvárost a labdarúgó BL-selejtezőjében. Ez pedig csúnyán visszaütött, a találkozó előtt Kubatov Gábor, az FTC elnöke tüzelte fel a játékosokat.
  • Szerző: GG

A Ferencváros nagyon simán, 2-0-ra győzte le a Djurgardent a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében. A meccs előtt magabiztosan nyilatkozó svédeknek esélyük sem volt a Groupama Arénában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Ha választhattunk volna, akkor a Ferencvárosra esett volna a választásunk, így most érthetően nem vagyunk csalódottak”
– nyilatkozta még a sorsolást követően Bosse Andersson, a svéd bajnok sportigazgatója az Aftonbladetnek.

Kubatov Gábor (balra) és Szerhij Rebrov
Fotó: fradi.hu

A Fradinál egyébként bevett szokás, hogy az európai kupamérkőzések előtt sajtószemlét tartanak. Az aktuális nemzet sajtóját értékelik, miként írnak a klubról, és az esélyekről. Kubatov Gábor, az FTC elnöke ezeket a cikkeket mutatta meg az öltözőben Szerhij Rebrov vezetőedzőnek és a játékosoknak. A svédek lenéző, könnyelmű stílusa pedig alaposan feltüzelte az egyébként is rendkívül motivált labdarúgókat.

„Az ellenfél pedig segített a motivációban azzal, hogy azt nyilatkozták: örülnek, hogy a Fradit kapták a sorsolásnál. Ez plusz motiváció volt a fiúknak”

– mondta el a találkozó után Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője.

A Fradi simán legyőzte a svéd bajnokot
Fotó: MTI

A következő körben a skót Celtic favoritnak számít a magyar bajnok ellen, de a helyi sajtó -talán tanulva a svédek hibájából- már óvatosabban fogalmaz az esélyeket illetően.

„Veszedelmes vendégek”

– írja a zöld-fehérekről a The Scotsman, utalva ezzel arra, hogy a Ferencváros tavaly nem kapott ki idegenben a nemzetközi kupákban, két győzelem és öt döntetlen volt a mérlege.

Kubatov Gábor és a Fradi stábja vélhetően megtalálja majd a módját annak, hogy ismét adjon plusz motivációt a játékosoknak. A fogadóirodák mindenesetre nem sok esélyt adnak Dibuszéknak, közel 6-szoros szorzót fizetnek az esetleges vendég győzelemre.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?