Létrehozva: 2021.02.09.

Szoboszlai rekordot döntött – kiderült, játszhat-e a válogatott vb-selejtezőin

Egy tekintetben máris lefőzte a magyar Aranylabda-díj eddigi győzteseit. Szoboszlai rekordjánál is fontosabbat árult el a menedzsere.

Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig és a magyar válogatott labdarúgója érdemelte ki a Magyar Aranylabda-díjat a 2020-as teljesítményéért. Szoboszlai rekordot döntött: a labdarúgással kiemelten foglalkozó újságírók – köztük a Ripost sportrovatának tagjai – számára immár 23. alkalommal kiírt szavazás történetében ő a legfiatalabb magyar Aranylabda-díjazott.

Szoboszlai Dominik az eddigi legfiatalabb győztese a magyar Aranylabda-díjnak
Fotó: MTI

„Jobban van, úgy tűnik, hogy a rehabilitáció legnehezebb része mögötte van már. Reméljük, hogy a következő hetekben újra fel tudja magát építeni, edzhet a csapattal és elkezdhet újra játszani. Egyelőre még nem edzhetett a többiekkel, mert nem volt edzés a lipcsei havazás miatt”

- mondta a díjátadóra online bejelentkező Esterházy Mátyás, Szoboszlai menedzsere, aki hozzátette: jó esélyt lát arra, hogy a játékos újra formába lendüljön a válogatott március végén esedékes világbajnoki selejtezőiig.

A díjátadó teljes felvétele:

Szoboszlai lipcsei csapattársát, az elmúlt két évben győztes kapust, Gulácsi Pétert előzte meg szoros küzdelemben, míg a harmadik helyen a német együttes harmadik magyar játékosa, Willi Orbán zárt.

A Magyar Aranylabda kategóriában csak magyar játékosra lehetett szavazni függetlenül attól, hogy az illető a hazai bajnokságban, vagy külföldön futballozik. Szoboszlai Dominik – aki a 2020-as esztendőben a Salzburgban szerepelt – még egy kategóriában első lett, ugyanis egymás után negyedszer választották a legjobb utánpótláskorú játékosnak.

Fradi-fölény az NB I-ben

A legjobb NB I-es futballista címet Tokmac Nguen, az OTP Bank Ligában címvédő és éllovas Ferencváros norvég légiósa kapta két klubtársát, a tavaly győztes kapust, Dibusz Dénest, illetve Sigér Dávidot megelőzve.

A legjobb edzőnek a francia Paris Saint-Germain másodedzőjeként Bajnokok Ligája-döntős Lőw Zsoltot választották, aki azóta már a Chelsea-nél tölti be ezt a posztot. Mögötte a fehérvári Márton Gábor és a paksi Bognár György zárt.

Rossi legyőzte Rebrovot

A magyar futballért dolgozó külföldi szakemberek között Marco Rossi szövetségi kapitány végzett az élen, miután az olasz szakember vezetésével a nemzeti együttes kijutott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

Másodikként a Ferencváros ukrán trénere, Szerhij Rebrov végzett, aki 25 év után a BL főtáblájára vezette a zöld-fehéreket.

Gera az előző évtized legjobbja

Az nb1.hu szakportál felkérésére ezúttal a megszokott öt kategória mellett az évtized legjobb futballistáját is megszavazták az újságírók. Ezt a díjat a már visszavonult, jelenleg az U21-es válogatottat irányító Gera Zoltán nyerte a kapus Király Gábort és a válogatott jelenlegi csapatkapitányát, Szalai Ádámot megelőzve.

A díjat az nb1.hu alapítója és örökös főszerkesztője, a 2012-ben elhunyt Imre Mátyás 1998-ban hívta életre, vagyis az idei volt a 23. alkalom.

A 2020-as díjazottak

  Magyar Aranylabda-díj: 1. Szoboszlai Dominik (RB Leipzig) 152 pont 2. Gulácsi Péter (RB Leipzig) 144 3. Willi Orbán (RB Leipzig) 31   Legjobb NB I-es játékos: 1. Tokmac Nguen (FTC) 153 pont 2. Dibusz Dénes (FTC) 93 3. Sigér Dávid (FTC) 43 pont   Legjobb magyar edző: 1. Lőw Zsolt (Chelsea) 84 pont 2. Márton Gábor (MOL Fehérvár FC) 67 3. Bognár György (Paks) 44   Legjobb magyar labdarúgásért dolgozó külföldi edző: 1. Marco Rossi (magyar válogatott) 166 pont 2. Szerhij Rebrov (FTC) 142 3. Michael Boris (MTK) 59   Legjobb magyar utánpótláskorú játékos: 1. Szoboszlai Dominik (RB Leipzig) 161 pont 2. Balogh Botond (Parma) 47 3. Schön Szabolcs (MTK) 35   Az évtized futballistája: 1. Gera Zoltán 140 pont 2. Király Gábor 57 pont 3. Szalai Ádám 49 pont

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír Oroszországból, ez mindent meg fog változtatni

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

borsonline.hu

Támadás történt a kaposvári plázában: mutatjuk a fejleményeket

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

Dárdai nagy harcra készül a barátok ellen

KIAJOBB

Óriási ünnep készül, bajnok lehet a Fradi

KIAJOBB

Jönnek a riválisok, egyre nehezebb dolga lesz Szoboszlainak

KIAJOBB

Gyermeke születése után azonnal elvált, és eljegyzett egy felnőttfilmes szépséget a világbajnok

KIAJOBB

„Ez nem lesz babazsúr" - kőkemény csata vár a Fradira a bajnoki cím után

KIAJOBB

Szoboszlai megint kimarad? Ezért kaphatott perceket a magyar focista

KIAJOBB

Ebből mi lesz? Szoboszlai Dominik balhés edzőt kaphat Liverpoolban