KIAJOBB

Élete csodáját ismételné meg Szalai Ádám a Bayern ellen

Ki hitte volna: rangadó lett a nemrég még fix kiesőnek gondolt Mainz és a Bayern München meccse. Szalaiék meglephetik a bajnokavatásra készülő sztárokat?
  • Szerző: Ripost

Ahogy Szalai Ádám, úgy csapata, a Mainz is a padlóról állt föl a német labdarúgó Bundesligában. Olyan jól sikerüt a feltámadás, hogy az ősszel még a keretből kitett, utcán is edző magyar csatár újra vezéregyéniséggé vált, a már biztos kiesőként kezelt Mainz pedig már csatlakozott a középmezőnyhöz. Sőt, az aktuális formájuk alapján Szalaiék a legjobbak az egész mezőnyben, holtversenyben az éllovas, címvédő Bayern Münchennel. Az utóbbi öt fordulóban 4-4 győzelmet és 1-1 döntetlent elért két csapat szombaton éppen egymás ellen játszik – rangadót. Szalai Bayern elleni mérlegén van mit javítani, de szép emlékek is beugorhatnak neki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szalai Ádám szerdán 507 nap után lőtt újra gólt a Bundesligában

Szalai Ádám szerdán 507 nap után lőtt újra gólt a Bundesligában
Fotó: mainz05.de

Mint minden Bundesliga-játékos számára, Szalainak is mindig kiemelt jelentőségű lehet a Bayern elleni mérkőzés. Kivált most, hogy szerdán 507 napos gólínségének vetett véget a német topbajnokságban: győztes gólt rúgott a Werder Bremennek.

 

„Mindenki tudja, milyen régóta vártam erre. Pár hete újra eredményes voltam a válogatottban, és tudtam, hogy itt is jön majd a helyzetem. Nagyon boldog vagyok, hogy újra része vagyok a csapatnak és hogy annyi bizalmat kapok az edzői stábtól. Ennél is jobban örülök ennek a győzelemnek. Így képzeltük el a meccset, zajlik a kiesés elleni harc, ennek megfelelően is kezdtük a hetet. De nincs megállás, további pontokra van szükségünk”

- mondta klubja honlapján a 33 éves magyar válogatott csatár a Bayern elleni találkozó előtt.

A 11 éve a Bundesligában légióskodó magyar focistának ez már a 14. bajnokija lesz a Bayern München ellen. Szalai Bayern elleni mérlege nem a legjobb (2 győzelem és 1 döntetlen mellett 10 vereség), de háromszor gólt szerzett a sztárklub ellen. Az első, még 2010 őszén különösen emlékezetes volt:

Szalai akkor is a Mainz játékosa volt (mint a videón látható, még Thomas Tuchel irányításával), és a hajrában lőtt bombagólja 2-1-es győzelmet ért Münchenben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?