KIAJOBB

„Ez őrület” – nehéz időszakáról és az Eb-riválisokról vallott Szalai Ádám

Válogatott csatárunk karrierje legnehezebb időszakán van túl, de minden jó, ha jó a vége. Folytatás a hazai Európa-bajnoki meccseken.
  • Szerző: Ripost

Mellőzés, botrányos kitiltás, érte (is) sztrájkoló csapattársak, aztán a nagy visszatérés, újra vezérszerep, csodával határos feltámadás – hosszú légiós-pályafutása tán legemlékezetesebb szezonja végéhez közelít Szalai Ádám. A szombati, wolfsburgi évzáró bajnoki már jutalomjáték a Mainznak, amely a német Bundesliga első körében csak 7, tavasszal viszont már eddig is 29 pontot gyűjtöttek, és magabiztosan bennmaradtak. A 33 éves magyar csatár ráadásul még megkoronázhatja ezt a különleges évét a hazai Eb-meccseken.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tavaszra az Eb-résztvevő magyar válogatottban is magára talált

Tavaszra az Eb-résztvevő magyar válogatottban is magára talált
Fotó: AFP

A válogatotthoz a Bundesliga-zárás után csatlakozó Szalaival évösszegző beszélgetést készített egy helyi hírportál.

„Ha visszagondolok, hogy nem mehettem be a Bruchwegstadionba és az öltözőbe, mégis mennyien támogattak, ez valami egészen különleges”

- emlékezett vissza az SWR cikkében arra az időszakra, amikor a korábbi edző, Achim Beierlorzer kitette őt a keretből, és még arra is volt példa, hogy kénytelen volt az utcán edzeni.

A Szalai korábbi mainzi korszakából ismert új tréner (egykori csapattársa, Bo Svensson) és a régi-új vezetők aztán újra megadták neki a bizonyítási lehetőséget, amivel fényesen élt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

AdamSzalai (@adaam_s_) által megosztott bejegyzés

Válogatott csatárunk a pályán és azon kívül is vezérszerepet vállalt az őszi kínlódás után már leírt csapat feltámadásában.

„Ha a főnöknek van egy terve, amit mi, játékosok megértünk, akkor azt követjük és beleadunk mindent. Ez így volt az utóbbi öt hónapban, és biztos vagyok abban, hogy ezért működött olyan jól. (...) Ha az első körben csak hét pontod van, de ilyen a szezon második fele, az több mint rendkívüli”

- emelte ki Szalai Ádám, aki immár előretekint a részben budapesti Európa-bajnokságra.

„Ez őrület”

- utalt csatárunk arra, hogy „óriási feladat” lesz helytállni a portugál, majd a francia és a német világsztárok ellen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?