KIAJOBB

„Sötétben tapogatózunk” – bajban az úszók, Cseh és Milákék is súlyos gonddal küszködnek

Sztárjainknál is jelentős motivációs problémákat okoz az olimpia és a többi verseny elmaradása.
  • Szerző: ripost

A magyar úszók közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen, amelyet jövő péntektől vasárnapig rendeznek a Margitszigeten, a Széchy Tamás Uszodában – mondta a szövetségi kapitány. Sós Csaba az M1 aktuális csatornán beszélt a felkészülési viadalról, ami némileg segíthet kizökkenteni legjobbjainkat a monoton munkából. A szakvezető többek között elmondta: kár lenne tagadni, hogy elsősorban az olimpia elhalasztása miatt motivációs gondokkal küzdenek az úszók.

Sós Csaba (Fotó: MTI)

Közülük is főleg a legidősebb, Cseh László, és a legfiatalabb csillagok, Milák Kristóf és Késely Ajna.

„Cseh Lászlónak egyetlen dolog hiányzik az életéből, egy olimpiai arany, ő erre tesz fel mindent, nem róható fel neki, ha őt egy Európa- vagy akár egy világbajnokság már nem hoz lázba. A fiataloknak ugyanakkor egy töretlenül felfelé ívelő pályafutást kell szüneteltetni kevéssel azután, hogy belekóstoltak a sikerbe és nagyon rövid idő alatt be is teljesedhetett volna a pályafutásuk. De ezzel minden ország minden sportágában így vannak, nem vagyunk kivételek. Hozzá vannak szokva, hogy napra pontosan meg van nekik mondva, mikor kell a csúcsot úszni, most pedig nem látják, hogy ennek mikor lehet realitása, ahogy mi sem. Úgyhogy most maradt a napi hat-nyolc óra munka, és nincs ott a vége, amiért az egészet csinálják” – mondta Sós Csaba, aki hozzátette: nyilván az sem segíti a sportolókat és edzőiket, hogy az olimpia jövő évi megrendezésével kapcsolatban is „hallható bizonytalanság”.

„Mint ahogy az egész vírusjárvánnyal kapcsolatban, itt is a sötétben tapogatózunk. Olyan helyzetben vagyunk, amilyenben még nem voltunk” – válaszolta a szövetségi kapitány a jelenlegi helyzet következményeit firtató kérdésre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?