KIAJOBB

Pofára esés után is nagyon optimista Milák Kristóf

Bombaformában versenyzett volna. A jövő nyári olimpiát jó ötletnek tartja, csak a pletykák szerint augusztusra (át)tervezett budapesti Eb-től tart.
  • Szerző: vav

Bombaformában érzi magát Milák Kristóf az edzőtáborai után, így érthetően nem örült a tokiói olimpia (és a többi verseny) kényszerű elhalasztásának – de még mindig sokkal jobbnak érzi a 2021-es időpontot, mint a kétéves csúszást vagy a teljes törlést.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Milák még reménykedik egy nyár véginél korábbi budapesti Eb-rendezésben
Fotó: MTI

A Honvéd világbajnok és világrekorder úszósztárja az egyesület Facebook-oldalán megjelent videóban alapvetően nagyon derűlátóan beszélt a kialakult helyzetről.

„Idén nagyon jól sikerültek az edzőtáborok, nagyon sokat fejlődtem, nagyon jó eredményekkel gazdagodtam. Ha nem jött volna közbe ez a kis 'incidens', akkor az országos bajnokságon is nagyon jól tudtam volna szerepelni. Hát ez most sajnos nem így alakult, rengeteg verseny elmarad, edzeni sem tudok rendesen. Szóval most egy kényszerhelyzetben vagyunk”

- mondta a 20 éves úszóklasszis, hozzátéve: most annak is örülhet, hogy a Honvédnál legalább a kondicionáló edzéseket el tudja végezni.

„Enyhe pofára esés volt, amikor megtudtuk, hogy nem lesz olimpia, amikor úgy vártuk volna. Érdekes lesz, mivel nekünk ugyanúgy Japánban, Fukuokában lenne a világbajnokságunk is. Kérdés, azt hogyan fogják időzíteni, hová fogják rakni. Szóval semmi sem biztos, várni kell a döntéseket, hogy mihez alkalmazkodjunk. Ha majd meglesznek ezek a feltételek, akkor el lehet kezdeni tervezni a felkészülést. Hoztak egy döntést, szerintem jó döntést. Mindenképpen jobb döntés ez, mint egy teljes törlés. Ez az egy év még egészen baráti az én számomra, jól tudok majd alkalmazkodni hozzá”

- fogalmazott Milák Kristóf, akit leginkább a májusra tervezett budapesti Európa-bajnokság sorsa érdekel. Mint mondta, a pletykák szerint augusztus végére csúsztatnák az Eb-t, csakhogy neki tapasztalatai szerint nem lenne kedvező nyár végéig dolgozni a csúcsformáért.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?