KIAJOBB

Példa a Fradi előtt, Lipcsei Péter örömmel emlékszik a bolgárokra

A Ferencvárosnak szerda este a Ludogorec jelenti az első akadályt a labdarúgó Bajnokok Ligájában.
  • Szerző: Ripost

Habár az utóbbi 28 év során némileg átalakultak az erőviszonyok a nemzetközi futballban, egy valami nem változott: a bolgárok lebecsülik a magyar klubcsapatokat. A Ludogorec tavaly a Bajnokok Ligája selejtezőjében ugyanúgy félvállról vette a Vidit, mint ahogy a Levszki Szófia 1991-ben a Fradit a KEK-ben. Mindkét bolgár csapat pórul járt, meccset sem tudtak nyerni.

Az FTC 1991. szeptember 18-án 3-2-re nyert Szófiában, míg a két héttel későbbi budapesti visszavágón 4-1-re győzött és továbbjutott. Lipcsei Péter mindkét találkozón remekelt, és a %%-nak elmondta, a mai napig emlegeti a szófiai mérkőzést:

„Nyilasi Tibi volt az edzőnk, és előre szólt, hogy a Levszki agresszív csapat. Így is volt, ütöttek-vágtak minket. Próbáltunk saját magunkkal foglalkozni, nem pedig a körülményekkel. Számomra különleges meccs volt, mert addig emberfogót játszottam, de

ezen a mérkőzésen, karrierem során először, feljebb kerültem a középpályára. Jól sikerült, mert Szófiában és Budapesten is két-két gólt rúgtam.

Lipcsei úgy véli, ha a Ludogorec lebecsüli a Fradit, akkor szerda este ugyanúgy pórul járhat, mint tavaly a Vidi ellen.

„A Vidinek óriási szerencséje volt az első meccsen a Ludogorec otthonában, mert a bolgárok lekezelték a fehérváriakat. Bár most is így lenne, és a Fradit szintén félvállról vennék, mert azt kihasználhatná a csapat! Ezzel együtt nagyon nehéz mérkőzés lesz, de szurkolok a Fradinak!"

A Ferencváros-Ludogorec Bajnokok Ligája-selejtezőt szerdán 20 órakor játsszák. 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?