KIAJOBB

Osztozniuk kell a vécén Stieberéknek

Luxus helyett ifjúsági szállót idéző körülmények között készül a Bundesliga-osztályozóra Stieber Zoltán csapata. Ráadásul még szellem is járt az edzőtáborban.
  • Szerző: HG

„Malente szellemében” bíznak a Hamburger SV labdarúgói, köztük egyik legjobbjuk, a magyar válogatott Stieber Zoltán.

A német Bundesliga utolsó dinoszaurusza (az egyetlen csapat, amely a liga 1963-as rajtja óta mindvégig az élvonalban szerepelt) a csütörtöki, Karlsruhe elleni osztályozó előtt egy legendás edzőtáborba költözött.

Bruno Labbadia vezetőedző már az utolsó forduló előtt is a klub legendájáról, Uwe Seelerről elnevezett sportlétesítménybe vezényelte a csapatát összetartásra.

Bejött a sokak által furcsállott húzás: a Schalke legyőzésével (és a riválisok botlásaival) a HSV a kieső helyről elrugaszkodva kiharcolta az osztályozót.

Nyilatkozott Malente szelleme

Az egyik edzésen egy szurkoló be is öltözött Malente szellemének, mondván:

A játékosoknak érezniük kell, hogy velük van Malente szelleme.

A csütörtöki, hazai csatára Stieberék újra ugyanott készülnek. Labbadia kiemelte:

Ott nyugalom van. Malente egy kicsit a mi várunk. Sokat akarunk aludni, enni, együtt tölteni az időt.

Ha már várat emlegetett: túlzás lenne középkorinak nevezni az ottani körülményeket, de a Bundesliga-focisták nem ahhoz szoktak, hogy több apartmannak egy közös fürdőszobája és vécéje van, vagy hogy sok szobában tévékészülék sincs.

Nem a komfort a lényeg

Igaz, Labbadia szerint nem is az a céljuk, hogy a játékosok az edzések között naphosszat a szobáikban gubbasszanak. Malente szelleme mást diktál.

A siker szinte garantált: az 1952 óta üzemelő sportközpontban készült föl a német válogatott az 1974-es és az 1990-es világbajnokságra is. Előbbin aztán Franz Beckenbauerék, utóbbin Lothar Matthäusék nyerték a trófeát. Ehhez képest a Hamburg bennmaradása már kismiska.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?