KIAJOBB

Nézők és tét nélkül rajtol a kézi-vb

A játékosok a koronavírus-járvány miatt amúgy sem szívesen utaznak az észak-afrikai országba.
  • Szerző: SK

Szinte az utolsó pillanatban változtatták meg a nézőkre vonatkozó szabályt az egyiptomi férfi-kézilabda-világbajnok szervezői. A helyiek úgy tervezték, hogy a csarnokokat 30 százalékig megtölthetik a szurkolók, miközben a csapatokra kőkemény szabályok várnak. Sokan emiatt is mondták le a szereplést a tornáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Az nem működik, hogy mi mindent megteszünk a biztonságért, a nézők meg ki-be járhatnak. Pláne Egyiptomban, ahol járvány nélkül is könnyebben elkapunk például egy gyomorfertőzést” – mondta korábban Mikkel Hansen, a dánok legnagyobb sztárja, aki kihagyja az eseményt.
A játékosok levélben kérték az elnököt, gondolják meg a döntést, a szervezők végül vasárnap adták be a derekukat. Ám a furcsa szabály a kései változtatás miatt így is sokan maradnak le a tornáról.
Az 1900 résztvevőt 72 óránként fogják tesztelni, a játékosok nem hagyhatják el a szállodát, csakis a meccsek és az edzések idejére. Akkor is csak a kijelölt zónákban szabad tartózkodni.
Sokan – főleg az európai csapatok – értetlenkednek, miért kell megrendezni a világbajnokságot, amelynek komoly tétje nincs az olimpia szempontjából. Ráadásul még az sem garantált, hogy a idén megrendezik a tokiói ötkarikás játékokat.

Fotó: AFP

A világbajnokság az egyiptomi elnök Hasszan Musztafa számára a legfontosabb. Ő az újraválasztásért kampányol, kínos lett volna neki, hogy ha pont saját hazájában kell törölni a világbajnokságot. Szerinte az emberek ki vannak éhezve a sportra, s jobb híján a televízión szeretnék látni a meccseket. A világbajnokság nem csak a zártkapu miatt történelmi. Először lesz ugyanis a férfiak mezőnyében 32 válogatott a viadalon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?