KIAJOBB

Megtört a jég, Michael Schumacher fia vidáman beszélt a nagybeteg legendáról

Ez végre jót jelenthet Michael Schumacher fia részéről. Közelgő Forma-1-es bemutatkozása kapcsán beszélt, sőt viccelődött Mick az otthon ápolt édesapjáról.
  • Szerző: Ripost

Több mint hét éve, Michael Schumacher 2013 végi súlyos síbalesetével drasztikusan megváltozott a Forma-1 hétszeres világbajnoka és családtagjai élete. Azóta hétpecsétes titokként kezelik a legendás autóversenyző hogylétét. A fia, Mick Schumacher gyerekkorában inkább édesanyja leánykori nevén, Mick Betsch-ként versenyzett, hogy elkerülje a felhajtást és a kellemetlen kérdéseket. Idővel persze felvállalta a világhírű apa jelentette lelki terhet, de ha Schumiról kérdezik, előre tudható a válasza. Kismilliószor elmondta már, hogy pilótaként ő a példaképe, de számára elsősorban azért édesapa, semmint sztársportoló. Most, az első F1-futamára készülve végre túlment a semmitmondó sablon válaszon: féktelen jókedvében még viccelődött is apja kárára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mick Schumacher az első versenyén jobban teljesítene, mint anno 30 éve az apja

Mick Schumacher az első versenyén jobban teljesítene, mint anno 30 éve az apja
Fotó: Instagram

„Remélem, tovább jutok, mint ő”

– válaszolta Mick Schumacher mosolyogva a kérdésre, hogy mit vár magától március 28-án Bahreinben, az első versenyén a Forma-1-ben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mick Schumacher (@mickschumacher) által megosztott bejegyzés

A „kis Schumi” ezzel arra célzott, hogy apja 1991-ben a belgiumi Spában, a Jordan istállónál Bertrand Gachot helyére beugorva csak hétszáz méterig jutott, mert tönkrement a kuplungja.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ez a vezetéknevem és boldog amiatt is, hogy általam ez a név visszakerül a Forma-1-be. Nagyon büszke vagyok erre. Óriási hajtóerő ez, és minden nap motivál”

– folytatta az újonc évét kezdő 21 éves Mick Schumacher, hozzátéve, hogy minden egyes versenyen a legjobbját igyekszik majd nyújtani.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mick Schumacher (@mickschumacher) által megosztott bejegyzés

Az pedig, hogy a Schumacher vezetéknév neki köszönhetően idén visszakerül az F1-be, büszkeséggel tölti el, és nem érez emiatt nyomást.

A Forma-2 tavalyi bajnoka hozzátette: semmi problémája nincs azzal, hogy az amerikai Haas istálló idei autói orosz színekben pompáznak.

„Én csak a csapat színeit látom ebben. Nagyon szép az autó, és jó érzés a negyvenhetes rajtszámomat látni rajta”

– mondta.

A Haas főszponzora a másik fiatal pilóta, Nyikita Mazepin milliárdos apjának cége, az Uralkali műtrágyagyártó és -forgalmazó vállalat.

És ezeket olvastad már?