KIAJOBB

Mától Budapesten szurkolhatsz a válogatottnak, ezt üzente a kapitány

Ami a fociban Marco Rossi, a női röplabdázóknál Jan de Brandt. A hazai Eb-t ma az észtek ellen kezdő válogatott belga kapitánya rövid idő alatt tett csodát a sportágban.
  • Szerző: sk

Jan De Brandt érkezése óta a harmadik Európa-bajnokságát kezdi meg négy év alatt a magyar válogatott. A mieink ráadásul most rendezők, az öt csoportmeccset egyaránt a Papp László Budapest Sportarénában, magyar közönség előtt játssza a csapat. Hosszú idő után először négy éve jutott ki a kontinensviadalra az együttes, ráadásul akkor Jan De Brandt odahaza, Belgiumban irányíthatta a lányokat. Úgy, hogy pár nappal a torna előtt családi tragédia keserítette el a kapitányunkat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

A szakember bátyja, a szintén edző Herman a magyarok szálláshelyén látogatta meg három évvel fiatalabb öccsét. A hazafelé vezető úton azonban megtörtént a baj: a férfi rosszul lett és vezetés közben elhunyt. A rendőrök először azt hitték, Jan vezette az autót, ezért tévesen értesítették a kapitányunk feleségét, hogy férje elhunyt. A gyászoló De Brandt hazautazott családjához, de fél nap múlva máris visszatért a csapathoz, mellyel nagy meglepetésre bejutott a nyolcaddöntőbe.
Azóta is számos alkalommal emlékezik meg imádott testvéréről, így a hazai Eb előtt is rá gondolt.
„Ezt a tornát családomnak, valamint a bátyám emlékének ajánlom. Emellett ennek a nagyszerű országnak és a sok barátomnak, akiket itt megismerhettem. Hajrà Magyarország!” – üzent közösségi oldalán a kapitány.

A magyar csapat öt csoportmeccsét, és továbbjutás esetén a nyolcaddöntőt is Budapesten játszhatja. A negyeddöntőre Lengyel-, vagy Törökországban kerülhet sor.

A csoportmeccsek:
Augusztus 23., Magyarország-Észtország 20.30
Augusztus 24., Magyarország-Románia 20.30
Augusztus 26., Magyarország-Azerbajdzsán 20.30
Augusztus 28., Magyarország-Horvátország 18.00
Augusztus 29., Magyarország-Hollandia 18.00