KIAJOBB

Itt a bizonyíték, Marco Rossi állja a szavát

A szövetségi kapitánynak még Orbán Viktor miniszterelnök is üzent.
  • Szerző: SK

Óriási kihívás előtt áll Marco Rossi. A magyar fociválogatott olasz szövetségi kapitánya évekkel ezelőtt megfogadta, hogy kapitányként megbirkózik a magyar nyelvvel. Azonban azt már korábban is elismerte, a taktikát egyelőre könnyebb kidolgozni, mint a nyelvünket elsajátítani.

„Új nyelvet tanulni az én koromban nem könnyű, de türelmesnek kell lennem” – mondta Rossi, aki közösségi oldalán számolt be az előlépésről. Még a tankönyveit is megmutatta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marco Rossi (@mrrossiofficial) által megosztott bejegyzés

„A nyelvtanulás az egyik prioritás számomra, és azt hiszem, ez azt mutatja, hogy szeretném folytatni ezt a csodálatos utazást a magyar válogatott kispadján” - fogalmazott Rossi.

A hozzászólások között Orbán Viktor miniszterelnök egy nyelvtörőt küldött a mesternek. Valljuk be, ez már a haladó szint lenne.

A Magyarországon az év edzőjének megválasztott szövetségi kapitány korábban azt mondta, tiszteletbeli magyarnak véli magát, hazánk a második otthona.

Rossi a szurkolók kedvence nyelvtudás nélkül is (Fotó Szabó Miklós / Nemzeti Sport)

A lengyelek elleni, márciusi vb-selejtezőre is készülő szakember február elején fogott bele a tanulásba.

„A feleségemmel az ábécével kezdtük, és már most nagy bajban vagyunk. Negyven betű, és ki tudja, hány hangzó… Te jó ég! Heti kétszer járunk, alkalmanként nagyjából két órát. Nem tudom, elég lesz-e, hogy képes leszek-e megtanulni ezt a nehéz nyelvet, de mindent megteszek érte. A legrosszabb esetben legalább kicsit jobban fogom érteni a magyarokat” – nyilatkozta a Mandinernek a szakember.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?