KIAJOBB

Berlinből üzentek a gyászoló Király Gábornak

Április 1-jén ünnepli 45. születésnapját a Hertha (egyik) magyar legendája. Nem feledkeztek meg a német fővárosban a szürke mackós kapusról.
  • Szerző: Ripost

Terjedelmes cikkel köszönti 45. születésnapja alkalmából Király Gábort korábbi német klubcsapata, a Hertha BSC. A Bundesliga-klub emlékeztet: a magyar kapus 1997 és 2004 között 252 tétmeccsen védte a berlini „Öreg Hölgy” hálóját, ezekből 89-szer nem kapott gólt. És persze a legendás szürke mackónadrág sem maradhatott ki a visszaemlékezésből – hangsúlyozva persze, hogy a remek védései még a védjegyévé vált fura viseleténél is feltűnőbbek és emlékezetesebbek voltak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Király Gábor a Hertha kapujában

Király Gábor a Hertha kapujában
Fotó: herthabsc.de

Király máig igazi közönségkedvenc a Herthánál, ahol 2001-ben és 2002-ben is Ligakupát nyert, a 1998/99-es Bundesliga-szezonban pedig a statisztikák (a védései és a kapott góljai) alapján a bajnokság legjobb kapusa volt, dobogóra és BL-szerepléshez segítve a csapatát. Csoda, hogy a drukkerek az évszázad álomcsapatába is beválasztották 108-szoros válogatott kapusunkat?

A szintén válogatott futballista édesapját, Király Ferencet néhány napja elveszítő Király egyébként 18 évig légióskodott. A Hertha után több angol (Crystal Palace, West Ham, Aston Villa, Burnley, Fulham) és német klubban (Leverkusen, 1860 München) is bizonyított, mielőtt 2015-ben visszatért volna imádott nevelőegyesületéhez, a Haladáshoz. Tavalyelőtt, 26 évnyi profiskodás után vonult vissza.

„A Hertha BSC igazán szívből gratulál Király Gábornak a születésnapján, jó egészséget ls sok sikert kíván a jövőben!”

- zárul a Hertha üzenete.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?