KIAJOBB

Király Gábor és Orbán Willi a frászt hozta a németekre

Most jöhet a müncheni csoda? Felemlegették nekik az Aranycsapat gyászos emlékű 1954-es berni vb-döntőjét, de a válaszoknak aligha örültek.
  • Szerző: Ripost

Kevés magyar futballistát ismernek és tisztelnek jobban Németországban, mint Eb-korrekorderünket, Király Gábort, és a jelenlegi válogatottunkat erősítő Orbán Willit. A szerda esti (21.00, tv: M4 Sport), müncheni német-magyar csoportmérkőzés előtt mindkettejüket megszólaltatták. Aligha ilyen optimista válaszokra számítottak...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Király Gábor büszke lehet a Király Sportlétesítmény elmúlt 18 évére

Király Gábor szép jövőt jósol a megfiatalított magyar válogatottnak
Fotó: Instagram/kiralygabor1

A hajdan hét szezont a Herthában, majd hosszabb angliai és rövid leverkuseni kitérő után ötöt az 1860 Münchennél lehúzott „szürke mackónadrágos kapus” mindkét eddigi Eb-meccsünket a helyszínen szurkolta végig a Puskás Arénában.

„Csodálatos elmény volt a teli stadion hangulata, és a magyar válogatott eddigi teljesítménye is mindenkit meglepett. Már a Portugália elleni mérkőzésen is erős volt, hiszen pár perccel a vége előtt még nulla-nulla volt az állás, aztán a Franciaország elleni egy-egy mindenkinek még nagyobb lendületet adhatott. Természetesen mindenki azt hitte, hogy ha a világbajnok, az Európa-bajnok és pluszban Németország ellen játszunk, automatikusan utolsók leszünk. De még nincs vége!”

- idézte 108-szoros válogatott kapuslegendánkat a Berliner Kurier.

Király szerint az sem tragédia, hogy a mieinknek a nyolcaddöntőbe jutásért mindenképpen győzelemre kell játszania Németországban.

„Egyik csapat számára sem lesz ez könnyű meccs. Németrszágnak is kell még legalább egy pont, és mégiscsak három gólt kapott két meccsen”

- mondta Király Gábor, akinek a meccsel kapcsolatban felvetették az Aranycsapat 1954-es, szomorú emlékű vb-döntőjét is, amit arrafelé „Berni csoda”-ként emlegetnek. Szerinte persze szó sincs a reváns lehetőségéről.

„Azóta majdnem hetven év telt el, és a futball mindkét országban fejlődött, ha más irányba is. Németországnak sokkal több sikere van, de most a magyar csapatban is sok olyan fiatal játszik, akik már meglepetéseket okoztak és még továbbiakat okozhatnak, akik nem félnek, akik nagy akarattal lépnek pályára, akik óriási minőséget képviselnek, és még nagyobb szívvel futballoznak”

- mondta bizakodva Király.

Szoboszlai Dominik távollétében is négy Bundesliga-légiósra épül a magyar csapat

Szoboszlai Dominik távollétében is négy Bundesliga-légiósra épül a magyar csapat
Fotó: AFP

Szerinte amennyire előny, annyira hátrány is, hogy Marco Rossi csapatának tengelyét a német Bundesligában légióskodók (Gulácsi Péter, Orbán Willi, Sallai Roland és Szalai Ádám) alkotják. Hiszen amennyire ők ismerik a németeket, annyira igaz ez fordítva is.

Egyikük, a magyar apától Németországban született és felnőtt, Kaiserslauternnél nevelkedett lipcsei védő, Orbán Willi is optimistán nyilatkozott a mai csapattagok részéről. Amikor neki is felemlegették az 1954-es vb-döntőt, így válaszolt:

„Akkor Magyarország volt a favorit, most fordítva”

– jelezte a németeknek, hogy a saját akkori példájukból tudhatnák: a papírformát néha össze lehet gyűrni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?