KIAJOBB

„Most mi lesz?” – Kapás Bogit újra megtámadta a betegsége

Aranyesélyesként visszavett az egyik Eb-döntőjében, hogy védje magát az újabb rosszulléttől. Téthelyzetben, stressz hatása alatt óvatosnak kell lennie.
  • Szerző: Ripost

Arany-, ezüst- és bronzérmet is nyert Kapás Boglárka a budapesti Európa-bajnokságon, de lehetett volna még jobb a mérlege – ha nem fogja vissza magát a végül harmadikként zárt 400 méteres gyorsúszás döntőjében. Mint kiderült, a győzelmi esélye ellenére azért nem adott ki magából mindent, mert előtte újra jelentkezett a tavaly diagnosztizált autoimmun pajzsmirigybetegsége.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kapás Boglárka a 200 pillangón aratott Eb-győzelme után

Kapás Boglárka a 200 pillangón aratott Eb-győzelme után (Fotó: AFP)

A 2020-as magyar bajnokságon a rosszulléte miatt vissza kellett lépnie a 200 pillangó döntőjétől – most pedig ettől tartva inkább visszavett 400 gyorson.

„Az előfutam után az is megfordult a fejemben, hogy visszalépek a négyszáz gyors döntőjétől, mert megint rosszul éreztem magam. Valójában a 4x200-as gyorsváltó csütörtöki fináléja után jelentkezett először a gyengeség és a szédülés, onnantól gyakran eszembe jutott: most mi lesz? Emiatt féltem is kihajtani magam a négyszáz gyors döntőjében, tartottam tőle, hogy ha kiadom magamból a maximumot, rosszul leszek”

- árulta el Bogi a Nemzeti Sportnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kapas Boglarka (@boglarkapas) által megosztott bejegyzés

Így „csak” bronzot nyert 400 gyorson, noha simán győzhetett volna.

„Az egyértelmű, hogy stressz hatására, így versenyeken jobban előjön ez a betegség. (...) Úgy látszik, fel kell készülnöm rá, hogy téthelyzetben jelentkezik a gyengeség és a szédülés”

- tette hozzá Kapás Boglárka.

Edzője szerint védte magát

„Tudtam, hogy Bogi képes az aranyra négyszáz gyorson is, és meg is lehetett volna a győzelem, ám tartalékolt. Védte magát, nem úgy akart Tokióba utazni, hogy a rosszulléte miatt negatív élmény maradjon benne az olimpia előtti versenyről”

- mondta erről edzője, Virth Balázs.

A betegség befolyásolhatja azt is, hogy Bogi milyen számokat vállal az olimpián.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?