KIAJOBB

Káosz a Herthánál, Dárdai-rajongók lepték el a klub Facebook-oldalát

No Dárdai, no Party? Magyar szurkolók százai élcelődnek a nagybevásárlás ellenére harmatgyenge csapat edzőváltásán.
  • Szerző: vav

Teljes a káosz a Herthánál, miután az alaposan megerősített csapattal csak a 14. helyen álló Jürgen Klinsmann váratlanul lemondott a vezetőedzői posztról. Mindössze tíz hétnyi munka után. Ráadásul úgy, hogy közvetlen főnöke, a klubmenedzser Michael Preetz szinte utolsóként tudta meg a Facebookon közzétett döntését. A klub bejegyzése alatt pedig egymást érik a többnyire magyar rajongók Dárdai Pált éltető, kaján üzenetei.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dárdai nyári búcsúja óta még jobban szenved a méregdrágán megerősített Hertha
Fotó: AFP

„Most természetesen káosz van a klubban, szombaton nyernünk kell (a Paderborn vendégeként – a szerző), hogy kicsit lenyugodjanak a kedélyek”

- idézte a Bild a holland szélsőt, Javairo Dilrosunt.

Nem sokáig tartott Klinsmann kalandja a kispadon
Fotó: Getty Images

Őt és több csapattársát is sokkolta Klinsi hirtelen lemondása, az általa kiutált (a Norwich Citynek kölcsönadott) korábbi sztár, Ondrej Duda ugyanakkor lájkolta az Instagramon az edző távozásáról szóló bejegyzést. Már amennyire Klinsmann távozik, merthogy a kispadról visszaül a klub igazgatótanácsába, mint a tavaly óta több mint 200 millió eurót (68 milliárd forint) a klubba ölt befektető bizalmasa.

A korábban még Bundesliga-szinten is koldusszegény Hertha idén januárban több pénzt költött erősítésre, mint bármely klub a világon. Ebben a szezonban pedig több mint háromszor annyiért igazolt, mint amennyit a tavaly nyáron leváltott Dárdai Pál négy és fél éve alatt összesen. Ehhez képest azóta a csapat egyre rosszabb, és Ante Covic után már a második szakember mondott csődöt.

A berliniek edzőváltásáról szóló Facebook-bejegyzés alatt százával kommentelik javarészt magyar szurkolók, ilyen és ehhez hasonló üzenetekkel:

„No Dárdai, no Party”;

„Pál király a megoldás”;

„Dárdai, rád van szükségünk!”;

„Pali bezzeg nem kellett”.

De nem csak a drukkerek, a Sky Sports szakértője, Heribert Bruchhagen is felemlegette Dárdait:

„Nem egyszerű az Egyesült Államokból ideutazva helyettesíteni egy Dárdai Pált, aki négy éven át a Hertha BSC-ért élt, és egy totális bennfentes volt”

- mondta a német futballszakember.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?