KIAJOBB

Magyar szenzáció az úszó-Eb-n, Hosszú Katinka először találkozott az utódával

A 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória első felnőtt világversenyén második lett Hosszú Katinka mögött az Eb-n. Ő lesz a következő magyar vegyeskirálynő?
  • Szerző: Ripost

Kétszeresen is magyar sikerrel zárult a női 400 méteres vegyesúszó döntője a budapesti Európa-bajnokságon. A Duna Arénában győztes Hosszú Katinka az utóbbi hónapok nehézségeit feledtetve, a világ idei legjobb idejével nyerte az új magyar rekordot jelentő 15. Eb-aranyát. Mögötte (holtversenyben) az a 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória csapott célba másodikként, aki élete első felnőtt világversenyén szerzett érmet és úszott olimpiai A-szintet. Háromszoros olimpiai bajnoknőnk most először találkozott 15 esztendővel fiatalabb utódjelöltjével.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mihályvári-Farkas Viktória (balra) és Hosszú Katinka a 400 vegyes döntője után a budapesti Eb-n

Mihályvári-Farkas Viktória (balra) és Hosszú Katinka a 400 vegyes döntője után
Fotó: musz.hu

„...az ezüstérmes is magyar lett, ő az én kis utódom. Éppen meséltem Vikinek, hogy négyszáz vegyesen 2008-ban szereztem az első érmemet, egy Eb-ezüstöt. Ő is egy második hellyel indított – nem rossz kezdés”

- idézte Katinkát a Nemzeti Sport.

Az M4 Sport ide kattintva elérhető videójából kiderült, Hosszú Katinka ezt megelőzően még soha nem is találkozott Mihályvárival, aki a 400 méteres táv második felében gyorsabb is volt háromszoros olimpiai bajnoknőnknél.

„Gratulálok! A-szint, igaz? Mi még nem is találkoztunk. Mondom, ki úszik itt velem 400 vegyesen?! Öregszem, vagy mi van?”

- mondta nevetve Hosszú Katinka, míg Mihályvári-Farkas Viktória klubja honlapján elmondta:

„A formámat erre az Európa-bajnokságra hegyeztük ki, mert úgy éreztük, itt tudok nagyobb eredményt elérni. Nem akarok magamra nagyobb terhet pakolni, de természetesen a felkészülésben a maximumot fogom nyújtani, meglátjuk mi történik majd az olimpián. Örülnék a jó szereplésnek, de úgy érzem nekem kell még négy év, és majd a következő, párizsi olimpiára leszek a megfelelő korban, és addigra jóval tapasztaltabb is leszek. Természetesen Tokióra is igyekszem a lehető legjobban felkészülni.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?