OLDALVONAL

Végre kiderül, hol is tart valójában Hosszú Katinka

A koronavírus miatt egy év csúszással, de végre megrendezik a Duna Arénában a vizes Európa-bajnokságot.
  • Szerző: sk

A tokiói olimpia főpróbája a budapesti Eb, legjobb úszóinknak azonban nem csak az ötkarikás játékok miatt lesz fontos az esemény. A Duna Aréna 2017 óta mindenkinek az egyik kedvenc helyszíne. Apró szépséghiba, hogy a lelátók ezúttal üresek maradnak. Noha 4 millió beoltott után védettségi igazolvánnyal látogathatóak a sportesemények, az Eb szervezői a nemzetközi szövetséggel együtt úgy döntöttek, zárt térben biztonságosabb a zárt kapus rendezés az 50 országból érkező sportoló számára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Duna Aréna ideális helyszín lesz
Fotó: Facebook

Hosszú Katinka ismételhet

Hosszú Katinka eseményekkel teli hónapok óta szerepel idehaza. Miközben javában forgatják a dokumentumfilmjét, már három országban is edzőtáborozott az idén, sőt versenyezhetett is külföldön. Eközben valaki eladta a személyre szabott edzéstervét Németországban, de a bajnoknőt ez sem zavarta, az eddig megszokott módon készült az idei nagy viadalokra.

Hosszú Katinka gyors felépülést kíván sérült riválisának

Szép szavakkal méltatta Hosszú Katinkát a szövetségi kapitány
Fotó: MTI

„Nagyon mélyről indult emiatt, de azt láttam rajta, hogy továbbra is elszánt, és amikor ő elszánt, akkor mindig jól úszik” – nyilatkozta Sós Csaba szövetségi kapitány Hosszúról, aki szeretné megismételni a 2017-es, duna arénás teljesítményét. Akkor két aranyat nyert a vizes vébén.

Milák a palackban

„Ha Milák Kristófot bezárjuk egy palackba, és úgy kivisszük az olimpiára, akkor garantáltan világbajnok lesz” – véli Sós Csaba a 200 méteres pillangóúszás jelenlegi legjobbjáról. Tény, ha Milák egészséges marad, akkor a jelenlegi formák alapján senki nem győzheti le. A sportolót tavaly ősszel megviselte a koronavírus-fertőzés, nehezen nyerte vissza formáját, de már az országos bajnokságon világcsúcs-közeli időket úszott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?