KIAJOBB

Hihetetlen megtiszteltetés érte Dárdai fiait a német válogatottakban

Márton után Palkó is csapatkapitányként hallgatta a német himnuszt. Hogy lesz ebből magyar válogatottság?
  • Szerző: vav

Nem csak a Hertha BSC vezetőedzőjeként végzett munkájára lehet büszke Dárdai Pál. Korábbi szövetségi kapitányunk Berlinben született fiai közül a 16 éves Dárdai Márton a német U17-es válogatott csapatkapitánya volt a hétvégi, Dánia elleni meccsen (1-1).

Kedden pedig a berlini felnőttcsapatban szereplő, 19 éves Dárdai Palkót érte hasonló megtiszteltetés. Vezetévésel a német U20-as válogatott 3-2-re legyőzte Svájc korosztályos csapatát.

 

"A Herthánál is betölthetem ezt a posztot, így nem új számomra.

De a csapatot Németországért felvezetni különleges megtiszteltetés és remek érzés. Természetesen szeretnék jó teljesítménnyel is elöljárni

- nyilatkozta Dárdai Marci a szövetség honlapján, aki leginkább középső középpályásként vagy belső védőként játszik.

A szélső Palkóról nemrég Marco Rossi magyar szövetségi kapitány elmondta: szerették volna meghívni az U21-es válogatottba, de édesapjával egyeztetve abban maradtak, hogy a zavartalan fejlődése érdekében időt adnak neki eldönteni, melyik válogatottban szeretne játszani. Korábban is szó volt a meghívásáról a különböző magyar korosztályos csapatokba, de akkor is ugyanez volt a válasz. Közben a jelek szerint Palkó és immár Marci is vezéregyéniséggé nőtte ki magát a németeknél - de amíg a felnőtt Nationalelfben pályára nem léptek, szabadon választhatnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?