KIAJOBB

Gyógyír a válságra, újra győzött Hosszú Katinka

Michelisz a férfi sportolók legjobbja. Focista nem került az élbolyba. A Liu testvérek még az olimpiai arany nélkül is sokat érnek.
  • Szerző: vav

Továbbra is a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló a Forbes magazin szerint.

A lap magyarországi kiadása negyedszer állította össze a legértékesebb magyar sportolók listáját. Hosszú, aki tavaly a budapesti világbajnokságon két aranyérmet nyert, sorozatban negyedszer áll a lista élén. Mögötte a túraautó világbajnokságon ezüstérmes Michelisz Norbert a második (egyben a legértékesebb magyar férfi sportoló), akit két teniszező, a párosban WTA-világbajnok Babos Tímea és a US Openen nyolcaddöntős Fucsovics Márton követ. Az ötödik helyen Szilágyi Áron vívó található.

A magazin szerint

"a hirdetők állandó médiaszereplést, influencerszerepet várnak a magyar sportolóktól,

ennek azonban sokan nem tudnak, vagy nem akarnak egyelőre megfelelni. A társaságiadó-rendszerből nyerhető "könnyű" állami pénzek pedig elszívják a forrásokat a sportmarketingből és a szponzorációból. A középmezőny alacsony pontszáma és sűrűsödése jelzi: ha valaki tudatos stratégiával nekivág, könnyen eljuthat az élbolyba a magyar piacon – akár világbajnoki arany nélkül is."

A lista összeállításánál a 2017. február 1. és a 2018. február 1. közötti időszakot vették figyelembe. Így a legjobb 25 közé került Liu testvéreknél (Liu Shaolin Sándornál és Liu Shaoangnál) még nem számították bele a rövidpályás gyorskorcsolyaváltóval nyert első magyar téli olimpiai aranyérmüket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?