KIAJOBB

Érik Gulácsi klubváltása egy eszement világrekord miatt

Gulácsi klubváltás előtt? Szétesőben minden Lipcsében. A Bayern őrült pénzt fizet az edzőért, felmondott a sportigazgató, húzóemberek távoznak.
  • Szerző: Ripost

Új világrekordot jelentő 25 millió euróért (9 milliárd forint) vásárolja ki élő szerződéséből Julian Nagelsmannt a Bayern München – jelentette belső forrásokra hivatkozva egy RB Leipzig híreivel foglalkozó portál.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A német Bundesligában második lipcsei klubtól távozik Markus Krösche sportigazgató, valamint több kucsember is (Dayot Upamecano például szintén a bajorokhoz igazol, de Marcel Sabitzer és mások lelépése is téma). A földindulásszerű változások a magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter hetek óta bizonytalan jövője miatt is érdekesek.

Edző, sportigazgató és fontos társak távoznak – hogy dönt Gulácsi?

Edző, sportigazgató és fontos társak távoznak – hogy dönt Gulácsi?
Fotó: AFP

A szakvezető hetek óta levegőben lógó távozása már négy-öt napja biztossá vált az RBlive.com szerint. Kröschéhez hasonlóan a mini Mourinhóként is emlegetett, 33 éves kora ellenére már fél évtizede Bundesliga-edző Nagelsmann is évekig szóló szerződést bont fel Lipcsében. Az ára egyébként új világrekord. Az edzők közül korábban a portugál Andre Villas-Boasért adták a legtöbb pénzt: őt 2011-ben 15 millió euróért (5,5 milliárd forint) szerezte meg a Chelsea a Portótól.

Gulácsi klubváltása is képbe kerülhet?

Ha a fentiekhez hozzávesszük az RB Leipzig több sztárjának küszöbön álló vagy akár már nyélbe is ütött eligazolását, nem túlzás: szétesőben az utóbbi évek BL-döntőig is jutott sikercsapata.

Mindez Orbán Willi szerződéshosszabbítása ellenére kihathat akár Gulácsi jövőjére is. Válogatott kapusunkat 2023-ig köti kontraktus Lipcsébe, de egy záradék értelmében idén nyáron viszonylag alacsony összegért ki lehet vásárolni. Az utóbbi hetekben a Borussia Dortmund és az évi 10 millió eurós (3,6 milliárd forint) fizetést ígérő Internazionale érdeklődéséről is szóltak hírek.

A posztján a Bundesliga, sőt Európa legjobbjai közé sorolt légiósunk a pletykákra reagálva többször elmondta: remekül érzi magát Lipcsében, nincs szándékában váltani, de kategorikusan sohasem cáfolta, hogy ősztől akár már máshol is játszhat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?