KIAJOBB

Dárdai megmondta: szenzáció vár a magyarokra Németországban

Honfitársainkkal rajtol a Bundesliga! A salátástálhoz aligha férnek oda, de nagyot alkothatnak.
  • Szerző: vav

Péntek este elrajtol a "legmagyarabb" elit focibajnokság. A német Bundesligában 5 magyar játékos és 3 magyar edző dolgozik. Legalábbis jelen állás szerint, hiszen az átigazolási szezonból hátralévő napokban a számuk akár még gyarapodhat vagy csökkenhet is.

Ismétel a Dárdai-csapat?

A Hertha vezetőedzője, Dárdai Pál, és kapusedzője, Petry Zsolt a korábbi pletykák ellenére továbbra sem dolgoznak magyar játékossal. Az előjelek rosszak: a gyenge tavasz után a visszafogottan erősítő berliniek nyári felkészülése is döcögött. Elbukták az Európa-liga selejtezőjét is.

A fogadóirodáknál Dárdai kispadja a második legingatagabb a mezőnyben – de így volt ez tavaly is, aztán mégis a dobogón teleltek. Most azonban az újabb 7. hely is bravúr lenne.

A %% tippje: 7-10. hely

 

Bivalyerős Bikák

Hét év alatt öt osztályt ugorva, feljutott a német élvonalba az osztrák energiaital-gyár pénzelte lipcsei csapat. A klubmodellje miatt országszerte gyűlölt csapatnál első számú kapus Gulácsi Péter, és a kölcsönadásáról szóló hírek ellenére kerettag Kalmár Zsolt is. Sőt, a magyar válogatotthoz is hívott védőre, Willi Orbanra is érdemes figyelnünk. Az edzői stáb tagja Lőw Zsolt is.

A %% tippje: 5-8. hely

 

Szalai marad vagy megy?

Az Eb-n az osztrákoknak bekotort gólja 550 napnyi negatív szériájának vetett véget. Sokáig úgy tűnt, Szalai Ádámnak az edzőmeccseken szerzett találatai ellenére sem lesz maradása a Hoffenheimnél, de a tehetős "Falusiak" legfeljebb el-, nem pedig újra kölcsönadnák a középcsatárt.

Ha a következő napokban sem lesz rá vevő (spanyol és német klubok is érdeklődnek), akkor valószínűleg kispadosként kezdheti a szezont.

A %% tippje: 6-9. hely

 

Huszti új posztján is a régi

Az Eb-n nem szerepelt Huszti Szabolcs, így csak kisebb sérülések nehezítették a nyári felkészülését. A 33 éves magyar játékos idén is az Eintracht Frankfurt alapembere lehet, méghozzá új posztján, belső középpályásként. Niko Kovac csapata tavaly éppen hogy bennmaradt (16. hely), idén valamivel izmosabb lehet.

A %% tippje: 12-15. hely

 

Kleinheisler a Liliomoknál

Az Európa-bajnokságon a sérüléséig nagyot alkotott Kleinheisler Lászlóról addig-addig áradoztak a Werder Bremennél, amíg egy vagyonért leigazolták a helyére a német válogatott Max Krusét. Aki aztán hónapokra kidőlt… A "magyar Scholes"-t viszont már kölcsönadta a tavalyi bajnokság végén megmenekült, 13. helyezett Werder – az újoncként ugyanannyi ponttal, hasonló gólkülönbséggel 14. Darmstadtnak.

A "Liliomok" második Bundesliga-éve nehezebb lesz, de Kleinheislerrel a bennmaradás újra összejöhet.

A %% tippje: 13-16. hely

 

Ami a Bundesliga élvonalának – sajnos, magyarok nélküli – erőviszonyait illeti, sokak szerint a Bayern München nevét idén is előre föl lehetne vésni a bajnoki salátástálra. Dárdai viszont meglepetést szimatol. Szerinte egyrészt unalmas már a "Bajorok" egyeduralma, másrészt kinéz egy nagy bravúrt a Bayer Leverkusenből.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?