KIAJOBB

Csodát láttak több ezren Szombathelyen

Minden a Haladás ellen szólt, mégis újra győzött Horváth Ferenc csapata. Márciusban megtáltosodott a Hali.
  • Szerző: vav

Az elmúlt napok történései után kisebbfajta csodával ért föl, amit a Szombathelyi Haladás labdarúgói véghez vittek a hétvégi, 26. NB I-es fordulóban. A felcsútiak elleni 3-0-s győzelmükkel – hét körrel a bajnokság vége előtt – nyolc pontra megközelítették a bennmaradást érő 10. helyen álló DVTK-t. Horváth Ferenc csapata márciusban megtáltosodott, a négyből három meccset is megnyert.

A szombati előtt végképp minden a szombathelyiek ellen szólt, mégis simán győztek.

"Nem a legjobb előjelekkel készülünk, de gyakran sok rosszból szokott kijönni egy nagy dolog"

– mondta a PAFC elleni mérkőzés előtt Horváth, akinek szavait toldozott-foldozott csapata fényesen beigazolta a 3-0-s győzelmével.

A márciusban a Honvéd (3-1) és az Újpest (3-2) ellen is győztes Haladás sikerének értékét növeli, hogy talán minden korábbinál zaklatottabb hetet zárt. A nigériai csatár, Funsho Bamgboye sárga lapjai, a csapatkapitány Király Gábor kiállítása miatt kapott eltiltást. A védelem oszlopa, a 40-szeres szlovák válogatott Saláta Kornél súlyos sérülés miatt hiányzott, és kidőlt a magyar válogatott Bosnjak Predrag és a tartalékkapus Gyurján Márton is.

Ráadásul a napokban kiderült: a klubnak anyagi nehézségei vannak, a játékosoknak is tartozik. Az is benne van a pakliban, hogy a megalapítása 100. évfordulóján nemhogy kiesik az NB I-ből, de ha nem kapja meg a klublicencet, szégyenszemre a megyei bajnokságig zuhanhat.

Mindez a pályán nem látszott meg.

"Büszke vagyok a játékosaimra. Nagyon nehéz két héten vagyunk túl: elvesztettük a kapitányunkat, elvesztettük Magyarország egyik legjobb belső védőjét, és más gondjaink is voltak. Azt kértem a játékosoktól, a kilátogató szurkolók egy pillanatig se érezhessék, hogy ez a csapat feladta a bennmaradást.

Tizenegy harcos volt a pályán. Minden mérkőzésen az életünkért küzdünk, és ha ilyen apró lépésekkel tudunk haladni, akkor a végén talán még az is megtörténhet, amit igazából ki se merünk mondani

– utalt az áhított bennmaradásra Horváth Ferenc.

A Haladás márciusban minden kieséstől fenyegetett riválisát messze felülmúlta: ebben a hónapban a 11. Kisvárdánál 8, a 10. Diósgyőrnél 6, a 9. PAFC-nál 3, a 8. Paksnál 8 ponttal többet gyűjtött. Ez idő alatt csak az FTC és a Vidi szerepelt jobban (3 illetve 1 ponttal).

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?