KIAJOBB

Nem hiszed el, ezért volt Cseh Laci igazi bajnok

A korábbi kapitány pontosan tudja, miért hajtott ennyire a visszavonuló legenda.
  • Szerző: sk

Edzője szerint az évszázad sportembere, a szaklap a világ legjobb olimpiai arany nélküli úszójának nevezi. Cseh Laci végleg abbahagyta az úszást, a 200 vegyesen elért hetedik helye után még az újdonsült bajnok is meghajolt előtte. Ez mindent elmond Laciról, és a mögötte álló évtizedekről.

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

„Ennyi volt az úszásom, ennyi volt az időm – mondta a Borsnak a 35 esztendős világ- és Európa-bajnok sportoló. – Egyelőre nem tudom, hogy mit hoz a jövő, hazamegyek, összeülünk a feleségemmel és megbeszéljük, hogy mi vár rám.”
A legendát talpig sportembernek ismerte Hargitay András, úszó-válogatottunk korábbi kapitánya is.
„Nemrég elhunyt édesapja, idősebb Cseh László volt úszó-kortársam, ő azt állította, a fia nála is többre viszi – nyilatkozta a Borsnak Hargitay. – Igaza volt.”

Hargitay András
Fotó: Nemzeti Sport

A szakember szerint Cseh drámája, hogy öt olimpián is lemaradt az aranyról.
„Balszerencsés ember, hiszen Michael Phelps és Chad le Clos keresztezte útját. Hogy honnan vette az erőt 35 évesen újra és újra nekiveselkedni, én talán tudom: az olimpiai aranyérem hiánya. ”
Hargitay „hiánypótlónak” nevezte Lacit, hiszen Gyurta Dániel még csak készülődött átvenni a hatalmat, eközben Cseh egyedül képes volt a vállán cipelni a magyar úszósportot.

És ezeket olvastad már?