KIAJOBB

Elsöprő érzelmek, Ronaldo a világ tetejére ugrott

Cristiano Ronaldo számos rekordja közül az egyik legfontosabbat érte el, és ennek örömére nagy ígéretet tett.
  • Szerző: Ripost

Megjárta a poklot, aztán a mennybe jutott – mit jutott, ugrott! – Cristiano Ronaldo a szerdai Portugália–Írország (2-1) vb-selejtezőn.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Két hajrágóljával a mennybe ugrott C. Ronaldo

Két hajrágóljával a mennybe ugrott C. Ronaldo (Fotó: Getty Images)

Az ötszörös aranylabdás futballsztár előbb majdnem kiállíttatta magát tettlegességért, majd kihagyott egy büntetőt, aztán a hajrában duplázva fordított, és két találatával a világ legjobb válogatott góllövője lett.

Ronaldo ezzel már 111-szer volt eredményes a portugál nemzeti csapatban. A válogatottsági góllövő örökrangsor élén megelőzte az iráni Ali Daeit (109) is, aki mögött a malajziai Mokhtar Dahari (89) és a magyar futball legendás alakja, Puskás Ferenc (84) alkotja még az élcsoportot.

A legeredményesebb válogatott focisták

1. Cristiano Ronaldo (portugál) 111 gól (180 meccsen)

2. Ali Daei (iráni) 109 (149)

3. Mokhtar Dahari (malajziai) 89 (142)

4. Puskás Ferenc (magyar) 84 (85)

5. Godfrey Chitalu (zambiai) 79 (111)

6. Husszein Szaid (iraki) 78 (137)

7. Pelé (brazil) 77 (92)

8. Ali Mabhut (arab emírségekbeli) 76 (92)

és Lionel Messi (argentin) 76 (151)

„Szavakkal ki sem tudom fejezni, milyen elsöprő érzés volt ez. Pályafutásom megannyi rekordjából – szerencsére akad néhány – ez az egyik legkülönlegesebb számomra. (…) Köszönöm, Portugália! Köszönöm minden csapattársamnak és ellenfelemnek, hogy ilyen felejthetetlenné tették az utamat. Találkozunk a következő években is! Nem állok meg ennyinél”

– ígérte, hangsúlyozva: azért is fontos neki, hogy 36 évesen is parádézik, mert négy gyereke apjuk sikereit látva nő föl.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés

Pedig most kevés hiányzott a kudarchoz, hiszen a vendég írek a 89. percig vezettek, ezután fordított két góljával Ronaldo, akinek a büntetőjét a 15. percben kivédte a 19 éves Gavin Bazunu. A rúgás előtt kis híján ki is állították Dara O'Shea meglegyintéséért: míg a többiek az ítéletet vitatták, a védő pofátlanul elpöckölte előle a tizenegyespontra letett labdát, mire a sztár úgy kijött a sodrából, hogy az arca felé kapott.

A videobíró mentette meg a kiállítástól, kiderült, hogy nem érte el ellenfele arcát, csak a vállát súrolta.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?