KIAJOBB

Ez meg hogy lehet időgép nélkül? Újra összeáll a Rooney, Ronaldo álomduó

Cristiano Ronaldo most igazolt vissza a Manchester Unitedhez, de egykori csatártársa már a Derby edzője. Immár a 11 éves fiaikon a sor a pályán.
  • Szerző: Ripost

Habár Wayne Rooney már a Derby County edzője, négy fia közül a legidősebb, Kai Wayne Rooney a Manchester United utánpótlásképző akadémiáján egy csapatban játszhat apja egykori csatártársa, Cristiano Ronaldo elsőszülöttjével.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Cristiano Junior 11 éves létére az MU előtt már játszott a Realban és a Juvéban is

Cristiano Junior 11 éves létére az MU előtt már játszott a Realban és a Juvéban is
Fotó: Getty Images

A Vörös Ördögök nem csak az ötszörös aranylabdás portugál világsztárt szerződtették a Juventustól 15+8 millió euróért (a vételár a sikerek függvényében nőhet a 8 milliárd forintnyi summára), de vele együtt nyilván tehetséges fiát, Cristiano Ronaldo Juniort is. Ő most csatlakozhat Kai Rooneyék korosztályos csapatához.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Wayne Rooney (@waynerooney) által megosztott bejegyzés

A Manchester Unitednél decemberben aláírt Rooney-sarjhoz hasonlóan 11 éves Cristiano Junior remek géneket örökölt apjától

Ronaldo állomáshelyein ő is helyet kapott a korosztályos csapatokban – előbb a Real Madridnál, majd 2018 nyarától a Juventusnál –, de nem élt vissza a protekcióval. Egy torinói szezonját például 23 meccsen 58 góllal és 17 gólpasszal zárta az egy évvel idősebbek között.

„Nem fogom nyomás alá helyezni, hogy futballista legyen. Persze, ha engem kérdeznek, természetesen ezt szeretném. De a lényeg, hogy a legjobb legyen, akár labdarúgó, akár orvos lesz belőle”

– mondta nemrég trónörököséről a 36 éves futballcsillag.

Van kitől és mit tanulnia

Ha valaki, Cristiano Ronaldo tudja, mi kell a sikerhez. Szerinte az önmagában kevés a sikeres karrierhez, hogy a fia gólerős, gyors és jól cselez.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés

„Kemény munkára és nagy elhivatottságra is szüksége lesz. Néha kólát iszik és csipszet eszik, pedig tudja, hogy ezekért haragszom. Persze tudom, még gyerek”

– mondta Cristiano Juniorról, aki pénzben sosem szenved majd hiányt, de az apjára jellemző játékszeretet és sikeréhség motiválhatja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?