KIAJOBB

Budapesti átok sújtotta a pólósokat, ennek most vége lehet

Az aranyérem és az olimpia a célja a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a budapesti Eb-n.
  • Szerző: sk

Fél évvel az olimpia előtt ráhangolódás is lehetne a hazai Eb, ennél azonban jóval komolyabb a tét a Duna Arénában. A férfi válogatott ma Törökország ellen kezdi meg a tornát, melyen még a tokiói repülőjegyet is ki kell harcolnia Märcz Tamás együttesének. Az előjelek egyrészt jók, mivel egy hete a világbajnok olaszok otthonában nyertünk tornát. A múltban azonban éremmel, de a kelleténél keserűbb szájízzel végződtek a hazai világesemények.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nagy Viktor, Fotó: MTI

Az utolsó húsz évben hiába volt a világ egyik legerősebb válogatottja a magyar, hazai medencében nem tudtunk aranyérmet nyerni. 2001-ben Eb-bronz, 2014-ben Eb-ezüst, három éve pedig világbajnoki második hellyel zártunk. Utóbbi két döntőben ott volt Varga Dénes is. Ő jól emlékezhet arra, mindkétszer hagytuk meglógni a meccs elején az ellenfelet. A Fradi klasszisa ígéri, idén másként lesz.

„Akkor is azt éreztem előtte, hogy ez itt most egy vissza nem térő lehetőség, csapatkapitányként is így kommunikáltam a többieknek, és utólag már látszik, hogy ez görcsösséget szült, vagyis felesleges pluszterhet jelentett” – mondta a vlv.hu-nak a gárda csapatkapitánya. – „Aranyat akarok nyerni, ehhez az kell, hogy más lelkülettel, nyugodtabban kezdjük a meccset.”

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?