KIAJOBB

Botrány a BL-ben, már a meccs előtt kiesett a sztárcsapat

Titokzatos rendőri intézkedés döntött az elődöntős kilétéről? A játékosok nem keresnek kifogást, de a vezetők tudják, miért nem voltak ott fejben a pályán.
  • Szerző: vav

A Real Madrid és az Atlético Madrid után a Barcelonát kiejtő Juventus (3-0, 0-0) és a Monaco jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőibe. Utóbbi meglepetésre kettős győzelemmel, 6-3-as összesítéssel győzött az esélyesebb Borussia Dortmund ellen. A Bild szerint nem véletlenül: a német csapat már a visszavágó előtt veszített.

A dortmundi "odavágón" a csapatbusz elleni robbantásos merénylet lehetetlenítette el a sárga-feketék összpontosítását. A monacói mérkőzés előtt is az egy hete átélt borzalmak köszöntek vissza.

Amikor a BVB csapata a hotelből a stadion felé indult volna, a helyi rendőrség 20 percig késleltette a jármű elindulását. Utólag biztonsági okokra hivatkoztak, de akkor semmit sem közöltek a dortmundiakkal.

A rendőrök magatartása enyhén szólva is nagyon szerencsétlen volt

- dohogta Thomas Tuchel vezetőedző, aki azért neheztelt, mert a szörnyű emlékek felidéződése miatt a focistái képtelenek voltak a meccsre koncentrálni:

"A negyeddöntő egyik mérkőzésén sem voltunk olyan állapotban, amilyenben kellett volna, ha tovább akarjuk élni ezt az álmot. Erről nem tehetünk, ezért nem lehet szemehányást tenni a csapatnak."

Tuchel szerint a sokkos állapotban lejátszott első mérkőzés az UEFA lelkén szárad, a BL-történet "legfölöslegesebb" meccse volt. A visszavágón meg a fenti közjáték miatt voltak képtelenek elvonatkoztatni az átélt borzalmaktól.

Nem akarom ezt megint kifogásnak. Azt hittem, feldolgoztuk a történteket, és készen állunk, de nem így volt

- mondta Roman Bürki kapus.

Michael Zorc menedzser hangsúlyozta: a szakértők szerint képtelenség pár nap alatt túltenni magukat a sokkon. Erre hetekre lett volna szükség, így túl kevés idejük volt, hogy fejben is ott legyenek a pályán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?