KIAJOBB

Bolond ötlet vagy zseniális? Marco Rossi kiakasztotta a törököket

Szövetségi kapitányunk ehhez a klubhoz küldené az angol, olasz és spanyol csapatoktól körüludvarolt magyar focistát. Kissé megorroltak rá a Fenernél.
  • Szerző: Ripost

Szoboszlai Dominik után Szalai Attila a magyar futball slágertémája. Topligás sztárklubok sora érdeklődik az Európa-bajnokságot is megjárt 23 éves védő iránt. Olasz szövetségi kapitányunk, Marco Rossi azonban nem az eddigi hírekben szerepelt csapatok egyikét javasolja játékosának.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Marco Rossinak különleges megtiszteltetés a magyar válogatott kispadja

Marco Rossi nagy ötlettel rukkolt elő Szalai Attila jövőjével kapcsolatban
Fotó: Ripost

„Marco Rossi, a magyar válogatott edzője olyasmiről beszélt, ami nem az ő dolga”

- utalt arra egy török hírportál, hogy arrafelé nem örülnek Rossi állásfoglalásának.

Olasz kapitányunk ugyanis amondó, Szalai fejlődése a Leeds Unitednél, a legendás Marcelo „A bolond” Bielsa irányításával lenne leginkább biztosítva.

Bielsánál, a Leeds Unitedben gyorsan fejlődhetne tovább Szalai

Bielsánál, a Leeds Unitedben gyorsan fejlődhetne tovább Szalai
Fotó: AFP

Pedig a télen igazol magyar sztárjáért 25-30 millió eurót (8,8-10,5 milliárd forint) remélő Fener vezetői a hírek szerint leginkább az Atlético Madrid, a Napoli, az Atalanta és a West Ham United illetékeseivel alkudoznak. Ebbe rondíthat bele, ha Szalai megfogadja Rossi tanácsát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Attila Szalai (@szancso41) által megosztott bejegyzés

Szakvezetőnket az Inside Futbol kérdezte arról, hogy jó döntés lenne-e Szalaitól, ha Bielsa csapatába igazolna.

„Abszolút. Véleményem szerint ő nem csak egy kolléga, hanem tényleg az egyik legjobb menedzser. Szalairól már a pályafutása kezdetén tudtam, hogy változni fog, mert mindenkinek változnia kell napról napra, évről évre. Biztos vagyok benne, hogy Marcelo Bielsánál lehetősége lenne Attilának még gyorsabban fejlődni, mint más edzőknél”

- mondta Marco Rossi, aki gyakran elmondta már: aktív játékosként egykori bresciai mestere, Mircea Lucescu mellett az a Bielsa volt rá a legnagyobb hatással, akinek a kezei alatt 1995-ben fél évig dolgozott a mexikói Club Américánál.

Bielsa jelenlegi csapata, a Leeds United újoncként a kilencedik helyen végzett az angol Premier League-ben. Az argentin szaktekintély híres arról, hogy korábbi játékosai közül eddig 163-an lettek edzők (például Diego Simeone vagy éppen Mauricio Pochettino. De akik sosem dolgoztak együtt vele, azok közül is olyan sztártrénerek tekintenek rá tanítómesterükként, mint például Pep Guardiola.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?