OLDALVONAL

Ki fog nyerni? Ugyanarra hajt a két BL-győztes magyar edző

Rendkívül erős a mezőny az Év Sportolója Gála edzői jelöltjei között. A kiváló szakemberek közül ketten Bajnokok Ligáját is nyertek a csapatukkal: Danyi Gábor a Győr női kézilabdázóival, Varga Zsolt pedig a Fradi férfi pólósaival.
  • Szerző: ST

Jövőre, január 16-án rendezik az Év Sportolója Gálát, amelyben a 2019-es év legjobbjai vehetik át díjaikat. Az edzők között megannyi kiváló szakember közül választhatnak majd a sportújságírók. Két tréner azonban egy valamiben kimagaslik, csapatsportágban nyert Bajnokok Ligáját az együttesével.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Danyi Gábor veretlen első szezont produkált a Győrrel
Fotó: MTI

A Győr veretlenül nyert BL-t

Danyi Gábor, a Győr női kézilabdacsapatának vezetőedzője a 2018-as évad elején vette át a sztárklub irányítását, amellyel első évében Bajnokok Ligáját nyert -korábban Ambros Martín segítőjeként ért fel a csúcsra az elitsorozatban-. Az 55 éves Danyi a BL mellett a magyar bajnoki címet és a Magyar Kupát is behúzta a csapattal – mindhármat veretlenül. Nem lenne tehát meglepetés, ha őt választanák az Év edzőjének.

Varga Zsolt csodát tett a Fradival

A Ferencváros pólósainak trénere, Varga Zsolt talán már nem is emlékszik arra, hogy milyen veszíteni egy fináléban. A játékosként olimpiai bajnoki címet nyerő szakember a legutóbbi 9 (!) megszerezhető trófeából mindet megnyerte a Fradival. A fantasztikus sorozat 2018 áprilisa óta tart, a koronát pedig a júniusi Bajnokok Ligája-siker tette fel.

Varga Zsolt
Fotó: MTI

„Ennél többet nem lehet elérni klubszinten, ezért ha visszatekintek erre az évre, akkor ki kell mondani, hogy igen, ez a tökéletes év”
– mondta el Varga Zsolt a klub honlapján.

Vargát egyébként a napokban választották meg az év edzőjének a Vízilabdaedzők Világszervezeténél (holtversenyben a vb-győztes olaszok mesterével, Alessandro Campagnával).

Nehéz dolga lesz a sportújságíróknak a szavazatok leadásánál, bárki is nyer, teljesen megérdemelt lesz a sikere.

És ezeket olvastad már?