OLDALVONAL

Katonaként segítene a magyar sportoló a járvány elleni küzdelemben

Katonaként segítene a koronavírus-járvány elleni küzdelemben Rédli András, az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőröző. Már áprilisban szolgálatba állhat.
  • Szerző: ST

A 36 esztendős párbajtőröző, Rédli András letöltötte két hetes házi karanténját, miután a hónap elején szerepelt a budapesti vívó Grand Prix-viadalon, ahol érintkezhetett koronavírussal leginkább fertőzött országok sportolóival. Ennek letelte után már katonaként segítene a járvány elleni küzdelemben. Rédli 2014-ben lett szerződéses katona, idén március 15-én a hivatalos állományba is megkapta a kinevezését.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rédli András
Fotó: MTI

„Beszéltem a parancsnok úrral, a részlegvezetőmmel is, és mondtam, amint tudok szolgálatot vállalok. Másfél héttel ezelőtt már kerestek is az ügyben, de akkor még vissza kellett mondanom, mivel felelőtlenség lett volna bármit csinálnom, miután megkérték tőlünk az önkéntes házi karantént a budapesti GP-szereplés miatt” - mondta el a nak Rédli András, akinek korábbról már van határvédelmi tapasztalata.

A klasszis sportoló, aki 2016. október 23-a óta századosi rangban van a honvédségnél úgy készül, hogy jövő héttől már szolgálatba áll.

Rédli András
Fotó: Facebook

A 2021-re halasztott tokiói olimpia szereplésre jogosító kvalifikációs versenyekből hétből már hatot teljesített Rédli és a magyar párbajtőrcsapat, de nem tudni mi lesz a sorozat folytatása, jelenleg azonban kvótás helyen állnak.

„Jelenleg nem az olimpia foglalkoztat elsősorban, hanem a nemzet sorsa, utána a világé, hogy győzzük le a járványt együtt, egységesen” – folytatta Rédli, aki otthonában az izmok erősítésével tudja formában tartani magát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?