OLDALVONAL

Újabb Budapesten versenyző sportolóknál állapítottak meg koronavírust

Három, Magyarországról hazautazó kínai vívót diagnosztizáltak a vírusfertőzéssel Pekingben – adta hírül pénteki közleményében a kínai vívószövetség.
  • Szerző: ST

A kínai vívócsapat Budapesten a március 6. és 8. között, zárt kapuk mellett megrendezett Westend férfi és női párbajtőr Grand Prix-n vett részt. Az ugyanezen a versenyen résztvevő dél-koreai csapatból szintén három vívót diagnosztizáltak a fertőzéssel, miután vasárnap Európából visszatértek Dél-Koreába – írja az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nézők nélkül rendezték meg a budapesti viadalt
Fotó: MTI

A 13 főből álló kínai csapat az eredeti program szerint a március 22. és 24. közöttre tervezett olimpiai selejtezők után utazott volna vissza Kínába. Miután azonban a nemzetközi vívószövetség bejelentette, hogy a következő egy hónapra szervezett nemzetközi versenyeket törlik, a kínai csapat ennek megfelelően megváltoztatta a programját, és március 16-án hazaindult Magyarországról.

A három fertőzött sportolónál enyhébb tünetek léptek fel, jelenleg egy erre kijelölt pekingi kórházban látják el őket, miközben a csapat többi tagját karanténba helyezték és orvosi megfigyelés alatt tartják – olvasható a kínai vívószövetség közleményében.

És ezeket olvastad már?