SPORT

Karanténban a magyar olimpiai bajnok, a szurkolók megúszták

A szervezők kiváló döntést hoztak azzal, hogy nem engedtek be nézőket a magyar vívóversenyre.
  • Szerző: SK

Szurkolók százait mentette meg az a döntés, mellyel kitiltották a nézőket két hete a párbajtőrözők budapesti Világkupájáról. Az elmúlt napokban sorra érkeznek hírek a betegségekről. Három dél-koreai és három kínai versenyző érkezett haza koronavírusos fertőzéssel. A dél-koreai vívószövetség tájékoztatásából kiderült: a fertőzöttnek nyilvánított női versenyző már Magyarországon is torokfájásra panaszkodott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


A hazai szövetség azonnal reagált közleményben. Elmondták, a budapesti versenyt megelőzően minden induló nyilatkozatot töltött ki arról, hogy az új koronavírusra vonatkozó vizsgálati eredménye negatív, illetve nem járt a járvánnyal érintett területen. Hozzátették: az esemény alatt nem érkezett jelzés a szövetség felé, hogy a résztvevők közül bárkinek egészségügyi problémája lenne. Az MVSZ hangsúlyozta: a versenyt követően a helyszínt fertőtlenítették.


Fotó: MTI

Lapunk kérésére megerősítették, a magyarok közül mindenki egészséges.
„A szövetség március 12-én jelentette be, hogy 30 napig nem lesznek válogatott edzések, és ekkor kérte meg valamennyi válogatottját, hogy lehetőség szerint menjenek önkéntes karanténba. Legnagyobb örömünkre nem tudunk egyetlen magyar vívó betegségéről, rosszullétéről sem„ – mondta lapunknak Szetey András, az MVSZ kommunikációs igazgatója.
Karanténban van Szász-Kovács Emese is, aki éppen a budapesti versenyen tért vissza szülése után.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Training at home!? #stayathome #trainingathome #maradjotthon #fencing #bepositive #vigyázzunkegymásra

Szász-Kovács Emese (@emeseszasz) által megosztott bejegyzés,

Az olimpiai bajnok sportoló augusztusban adott életet ikreinek, most pedig arról számolt be, hogy otthon az udvaron edz, hogy formában tartsa magát.

És ezeket olvastad már?