SPORT

Magyar siker az úszó-Eb-n: Kapás Boglárka és Hosszú Katinka is tarolt

Kapás Boglárka arany-, Hosszú Katinka pedig ezüstérmet nyert csütörtökön női 200 méter pillangón a budapesti úszó Európa-bajnokságon.
  • Szerző: Ripost

Kapás Boglárka arany-, Hosszú Katinka pedig ezüstérmet nyert csütörtökön az úszó-Eb-n. Kapás, a szám címvédője és világbajnoka 50 méternél harmadikként, a táv felénél másodikként, 150-nél pedig már elsőként fordult, és végül nagy fölénnyel, 2:06.50 perces egyéni csúccsal végzett az élen, korábbi legjobbján 28 századmásodpercet faragva.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Titkon reméltem egy egyéni csúcsot, ez sikerült, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Az első százon nem mertem nagyon elbízni magam, a harmadikon viszont, ahogy távolodtam a többiektől, éreztem, hogy ez már meglesz, úgy gondoltam, ezt már nem fogom hagyni” – értékelte úszását az M4 Sportnak. Hozzátette, azt gyakorolja, hogy mindenre tudjon reagálni, ugyanakkor megjegyezte, hogy Európán kívül vannak többen, akik jó időre képesek, ezért az olimpia érdekesebb lesz.

A gyõztes Kapás Boglárka a nõi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 20-án.

A gyõztes Kapás Boglárka a nõi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 20-án.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A háromszoros olimpiai bajnok, 200 pillangón háromszoros vb-bronzérmes Hosszú Katinka a fordulóknál nem volt dobogós pozícióban, de remekül hajrázott, és 2:08.14-gyel lett második.

„Kicsit gyorsabban kellett volna kezdenem, az valószínűleg jobb taktika lett volna. Mentem Bogival az elején, tudtam, hogy a második százon ő nagyon erősen fog úszni, nekem általában nem ez a taktikám, most kipróbáltam ezt. Kicsit csalódott vagyok, mert nem érzem, hogy mindent sikerült volna kiúsznom magamból” – mondta.

A bronzérmet az orosz Szvetlana Csimrova harcolta ki.

A magyarok kilenc éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon. Korábban nyíltvízi úszásban Olasz Anna második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott. A medencés úszóknál hétfőn 400 méter vegyesen Hosszú Katinka az első, Mihályvári-Farkas Viktória a második helyen végzett, míg szerdán 200 méter pillangón Milák Kristóf győzött, Kenderesi Tamás pedig harmadik lett.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?