OLDALVONAL

Itt az esély, bárki Michelisz Norbert nyomába léphet

Kezdetét veszi az első országos GTSport autószimulátor bajnokság.
  • Szerző: Ripost

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) és a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) együttműködésével májustól kezdetét veszi az első, sportszövetség által kiírt hivatalos magyar e-sport szimulátor bajnokság.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Michelisz Norbert is szimulátorokkal kezdte Fotó: MTI

Az elmúlt években nagy sikernek örvend a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) égisze alatt működő FIA Gran Turismo Bajnokság. A Nations Cup, azaz a nemzetek kupája a világ minden országából elérhető, az egyik legnépszerűbb platformon fut, ezzel lehetőséget biztosít több millió játékosnak, hogy betekintsen az autósport világába. Az FIA Gran Turismo Bajnokság jelenleg az egyetlen, FIA által kiírt hivatalos szimulátorbajnokság világszerte. A bajnokság nagykövetei között szerepel a hatszoros Formula 1-es világbajnok Lewis Hamilton is.

Az FIA iránymutatását követve elindul az első MNASZ-HUNESZ e-sport országos GTSport autószimulátor bajnokság, amely a Gran Turismo Sport játékban, PlayStation 4 platformon lesz elérhető, s bármely 16. életévét betöltött, magyar állampolgár részt vehet rajta. A versenyre a játék felületén lehet nevezni. A kéthetente zajló fordulókat az Esport1 Twitch.tv és Facebook felületén követhetik a nézők. A tervek szerint az első futamra jövő vasárnap kerül sor, míg a döntőt július 26-án rendezik.

Számos neves magyar versenyző, így Michelisz Norbert, Kiss Norbert, illetve Wéber Gábor is a szimulátor világából érkezett és jelentős karriert futott be.

Az első három helyezett automatikusan hivatalos MNASZ utánpótlás licencet kap és az első 10 helyezett közül a kiválasztottaknak lehetőséget biztosítanak egy versenyautó tesztelésére.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?