TÜZELŐÁLLÁS

Itt a nagy fordulat Szalai Ádám ügyében, ezt mondta a Mainz elnöke

Megegyeznek vele az anyagi kártérítésről, vagy akár vissza is vehetik a csapatba?
  • Szerző: vav

A Mainz igazgatótanácsának elnöke nem akarja, hogy a munkaügyi bíróság elé kerüljön Szalai Ádám és a Bundesliga-klub vitája. Jövő csütörtökre (a bolgár-magyar Eb-pótselejtező napjára...) írták ki a tárgyalást. A német futballklub első embere, Stefan Hofmann azonban nem engedné, hogy odáig fajuljon az ügy. Ennek köze lehet ahhoz, hogy egy cikkben megszólaltatott munkajogász szerint 32 éves csatárunknak „jól az esélyei” a bíróságon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook/mainz05

„Meg akarjuk oldani a problémát. Peren kívüli megegyezésre törekszünk”

– árulta el Hofmann a Sky-nak adott interjújában.

Rouven Schröder sportigazgató tárgyalásokat kezdeményezett a magyar csatár menedzsmentjével.

„Minden lehetséges, a szerződés felbontásától addig, hogy továbbra is a Mainz játékosa maradjon. Hogy visszatérhet-e a profi csapatba? Erről a szakmai vezetés dönt”

– mondta a klubvezető, de jelezte: ha tovább fizetik Szalait, akkor „használni” is kéne őt.

32 éves légiósunknak szakmai okokra hivatkozva tanácsolták, hogy keressen magának új klubot. A sajtó szerint viszont a csapat és a klub között elfajult anyagi vita miatt került körön kívülre. Szalai játékostársai múlt szerdán egy edzést bojkottálva vállaltak szolidaritást vele. Ő közben a jövő nyárig érvényes, évi kétmillió eurós (724 millió forint) fizetéssel járó szerződése dacára nem látogathatja az első csapat edzéseit sem.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?