SPORT

„Irigylem a Fradi focistáit” – Vincze Ottó ezt várja Messiék ellen

A Fradi korábbi középpályása a Barca második együtteséig jutott, s mindkét csapatért rajong. Az persze nem kérdés, hogy holnap kinek szurkol.
  • Szerző: SK

Huszonöt év után holnap újra a Bajnokok Ligája főtábláján focizik a Ferencváros. Nem is akárhol, a világhírű Barcelona stadionjában kezdi meg a csoportkört Szerhij Rebrov együttese. Az 1995-ös BL-csapat sztárja, a Grasshoppers ellen 3-0-ra megnyert nyitómeccsen kétszer is betaláló Vincze Ottó játékosként a Barcelona második csapatáig is eljutott. Most nem tagadja, szívesen lenne a ferencvárosiak helyében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Irigylem a Fradi focistáit. Ha nézők nélkül is, de pályára léphetnek a Nou Camp stadionban egy világhírű klub ellen. Óriási szintet léptek ezzel teljesen megérdemelten – mondta a nak Vincze Ottó, aki – bár rajong a katalánokért – természetesen a magyar bajnoknak szurkol. – Szerhij Rebrov nagyon jól megszervezte a csapatot, a kontrajátékban főleg vendégként erős a csapat. Nem csoda, hogy két év alatt nemzetközi meccset sem veszítettek.”

Fotó: Nemzeti Sport

Vincze kiemelte, az ellenfél most nem a legfényesebb napjait éli. Úgy érzi, Messiéknél nincs meg a harmónia, az egység, s elmarad a látványos játék is. Ettől persze ők az esélyesek.

„A Barca az Barca, butaság lenne azt mondani, hogy mindenképp győzelmet várunk a Fraditól. Én akkor nagyon boldog leszek, ha a csapat úgy játszik szoros meccset, hogy még gólt is szerez. Abban biztos vagyok, hogy nem kap ki nagyon a Fradi.”

Fotó: Nemzeti Sport

A huszonöt évvel ezelőtti csapatról Vincze azt gondolja, hogy az ő idejében több egyéniség focizott a Ferencvárosban, míg az idei gárda jóval szervezettebb. A svájci nyitómeccsről persze kizárólag szép emlékei vannak.

„Tartalékosan, csendben érkeztünk Zürichbe, aztán hangosan ünnepelve távoztunk. Később az Ajax és a Real Madrid ellen beleszaladtunk nagyobb vereségekbe, de összességében hatalmas élmény volt a főtáblás szereplés. Akármi is lesz, ezt az élményt kívánom a mai játékosoknak is. Nagyon keményen megdolgoztak azért, hogy most itt lehessenek.”

Nézd meg Vincze góljait a Grasshoppers ellen!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?