TÜZELŐÁLLÁS

Hosszú Katinka is segíti a székelyeket

Összetartásra buzdít a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka.
  • Szerző: Ripost

Már csak pár napig, május 7-ig lehet támogatni a Székely Nemzeti Tanács polgári kezdeményezését, a nemzeti régiók védelméről. Ezt online is megtehetjük a nemzetiregiok.eu oldalon.

Hosszú Katinka

Hosszú Katinka is aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését, és a háromszoros olimpiai bajnok úszónő bízik benne, hogy sokan csatlakoznak hozzá.

„Úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy mi, magyarok összetartsunk, és csak azért mert ők a határon túl vannak, attól függetlenül ugyanúgy magyarok. Ők azóta is, mióta elszakadtak és határon túl kerültek, őrzik a kultúránkat és nagyon küzdenek azért, hogy a közösségeik megmaradjanak. Remélem, hogy összefogunk és ezt tovább tudjuk vinni, hogy így segítsünk nekik. Én is rengetegszer belehúztam úgy, hogy a magyar zászló volt az úszósapkámon, fogjunk össze, hajrá, magyarok, írjuk alá!”

A kezdeményezés azt szolgálja, hogy Európa őshonos nemzeti közösségei – köztük a határon túli magyarok – megőrizhessék nemzeti identitásukat szülőföldjükön, és ehhez az Európai Uniótól is forrásokat kaphassanak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?