SPORT

Ezért szurkol ma a magyar hokisoknak az egész világ!

Saját kezében van a sorsa a magyar jégkorong-válogatottnak. Ha este legyőzi Németországot, akkor benn marad az A-csoportban.
  • Szerző: Ripost

A magyar csapat sikere nem csak odahaza okozna örömet, a %% Szentpéterváron megtudta: a nemzetközi szövetség vezérei mellett a legtöbb ellenfél is inkább azt szeretné, ha Magyarország maradna az A-csoportban.

A népszerűségünk javarészt a magyar szurkolóknak köszönhető, akik régen látott hangulatot teremtettek a vb-n, és ezt örömmel látnák a jövőben is. A nemzetközi híroldalak folyamatosan a megszállott drukkereinkről tudósítanak - az amerikaiak elleni meccsen már ott tartottunk, hogy a semleges nézők is megtapsolták a közönségünket.

Persze a magyar csapatot is dicsérték, amely szombaton 77 év elteltével nyert meccset a vb-n. Egy újabb siker hétfőn bennmaradást eredményezne, Rich Chernomaz szövetségi kapitány szerint ehhez csodára lesz szükségünk.

"A fehéroroszok ellen bebizonyítottuk a világnak és saját magunknak is, hogy megfelelő összpontosítással szép eredményt tudunk elérni, most is hasonló teljesítményre lesz szükség."

A válogatott kapusa, Rajna Miklós is tisztában van a feladat nehézségével.

"Nem biztos, hogy tíz nap alatt kétszer tudunk úgy játszani, mint a fehéroroszok ellen, de megpróbáljuk úgy kiharcolni a bennmaradást, hogy ne függjünk másoktól."

Vasárnap Chernomaz kapitány pihenőt engedélyezett a csapatnak, csak a három kapus, Rajna Miklós, Hetényi Zoltán és Vay Ádám volt jégen. Talán az extra pihenő jót tesz a fiúknak a németek ellen...

Vereség esetén akkor marad benn a magyar válogatott, ha a fehéroroszok kedden nem szereznek pontot a franciák ellen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?