KIAJOBB

Dárdai Pál végre koccintana, újabb nehéz feladat vár rá

Dárdai Pál csapata, a Hertha vasárnap a Leverkusen együttesét fogadja a német labdarúgó-bajnokság újabb fordulójában.
  • Szerző: Ripost

A Dárdai Pál irányította Hertha BSC vasárnap újabb nehéz feladat elé néz a Bundesliga 26. fordulójának találkozóján, hiszen a hatodik helyezett Bayer Leverkusen csapatát fogadja. Az osztályozós helyre csúszott berliniek az utóbbi négy meccsükből hármat elvesztettek, vagyis egyre nagyobb bajban vannak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dárdai Pál és csapata, a Hertha a Leverkusen együttesét fogadja

Dárdai Pál és csapata, a Hertha a Leverkusen együttesét fogadja
Fotó: AFP

Dárdai Pál március 16-án ünnepelte a 45. születésnapját, és a berlini klub egy vörösborral lepte meg őt. A magyar szakember elárulta, csak kivételes alkalmak esetén fogyaszt alkoholt, de azt pontosan tudja, hogy a szezon végén mire koccintana.

„Kaptam egy francia vörösbort, ami ugyanaz az évjárat, mint ami én is vagyok, tehát 1976-os. Remek év volt, én is akkor születtem. Csak kivételes alkalmak esetén iszom, például ilyen lehetne, ha sikerülne az első osztályban maradni a Herthával. Folytatódnak a mérkőzések, nekünk pedig pontokat kell szereznünk, főleg a hazai meccseken.”

Dárdai hozzátette, ehhez feltétlenül javulnia kell csapata támadójátékának, hiszen a Hertha 2021-ben 12 bajnoki meccsen mindössze nyolc gólt szerzett, ami a leggyengébb a mezőnyben. Ráadásul az utóbbi négy meccsén három alkalommal gólképtelen maradt, legutóbb az Augsburg kapuját vette be a gárda.

A múlt héten szerződést hosszabbító Sallai Roland csapata, a Freiburg a forduló zárómérkőzésén az öt ponttal kevesebbet gyűjtött Augsburgot fogadja, míg a Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz – a liga második leggyengébb gárdája – a középcsapatnak számító Hoffenheimhez látogat vasárnap.

A Bundesliga 26. fordulójának vasárnapi programja:

TSG Hoffenheim-FSV Mainz 05 13.30

Hertha BSC-Bayer Leverkusen 15.30

SC Freiburg-FC Augsburg 18.00

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?