SPORT

Három pólósunk is arannyal búcsúzna a válogatottól

A keret legnagyobb sztárjai Tokióba is elutaznak, sőt, könnyen lehet, hogy ott búcsúznak a nemzeti csapattól. Ők emiatt is szeretnék az első helyet.
címkék:
  • Szerző: sk

Märcz Tamás szövetségi kapitány Európa-bajnok keretében két olyan pólós szerepelt, aki nyert már olimpiát. Varga Dénes és Hosnyánszky Norbert Pekingben állhatott a dobogó tetejére, igaz, 2008-as siker óta érmet sem szerzett a csapat a nyári játékokon. Most 4-5 csapat is esélyes arra, hogy aranyérmes legyen Tokióban, köztük a magyar is. Extra motiváció, hogy három sztárunknak ez lesz, ez lehet az utolsó szereplése a nemzeti csapatban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 33 éves Varga Dénes jövőre már a máltai bajnokságban pólózik, az egyaránt 35 esztendős Nagy Viktor és Hosnyánszky Norbert pedig még csak Tokióig gondolkodik. Közülük a világ és az Eb legjobbjának megválasztott Varga már most tökéletes pályafutást ünnepelhet.

„Végre itthon is nyertünk, most lett tele a vitrin. A szezon előtt legalább egy aranyérmet vártam a csapattal. Fontos szó a legalább, mert az első hely most meglett, de az olimpia az év csúcsa lesz. Oda is aranyért megyek” – mondta Varga, aki biztosan búcsúzik nyáron az együttestől.
Nagy Viktor már két éve megmondta, csak a 2020-as tokiói olimpiáig tervez.
„Nem mondom ki, hogy biztosan búcsúzom, de nyáron el fogok gondolkozni a folytatásról” – mondta korábban a világ- és Európa-bajnok kapus.

Hosnyánszky Norbert speciális eset, ő már a 2017-es világbajnokság után „kivett” két év szabadságot és erre az évre tért vissza a keretbe. Ő még abban sem biztos, hogy ott lesz az olimpián, persze mindent megtesz érte.
„A keret erős, nagy harc lesz házon belül is. Azért jöttem vissza, hogy itthon legyek Európa-bajnok. Ez összejött, de persze nem állok itt meg” – fogalmazott a rutinos játékos, aki higgadtságával és kisugárzásával nagy erőt adott a csapatnak.
Märcz Tamásra nehéz feladat vár, hiszen Tokióba már csak 12 pólóst vihet ki a mostani 13-as létszám helyett.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?