FOCI-VB

NB I-es edző fedezte föl a vb-sztárt, Rosztovból üzent neki a csatár

Különleges sztorit mesélt a Tottenham-csillagról a német edző. Máig tartják a kapcsolatot.
  • Szerző: vav

A címvédő német válogatottat Dél-Korea ejtette ki a vébén. Az ázsiaiak legjobbja, Hungmin Szon lelkiismeret-furdalás nélkül ejtette ki Németországot - noha ezer szállal kötődik a Bundesligához, és második apjaként tiszteli Michael Oenninghez, a Vasas korábbi edzőjét is.

A német szakember a Hamburg másodedzőjeként fedezte föl az ificsapatban az akkor 17 éves Szon tehetségét.

"Azt mondtam neki, hogy passzolja a labdát mindig Ruud van Nistelrooyhoz, és minden rendben lesz. Erre elsőre mindjárt átcselezte magát az egész védelmen, és a kapuba lőtt. Aztán abban a pillanatban eszébe jutott a tanácsom, és ünneplés helyett a fejéhez kapott, Van Nistelrooyhoz futott és elnézést kért tőle.

Sonny egy egészen különleges játékos. Ez már akkor világossá vált számomra, amikor 2010 nyarán először megláttam, mit tud

- emlékezett vissza Szon nyolc évvel ezelőtti, első felnőtt edzésére Oenning.

A hamburgi évek (2010-13) után a Leverkusen (2013-15) érintésével az angol Tottenham sztárjává lett koreai támadó a Mexikó elleni vb-vereség (1-2) után is jókedvre derült, amikor egy német riporter felemlegette neki Oenninget.

Michael olyan volt nekem, akár egy apa. Hihetetlenül sokat segített

- mondta az immár 50 millió euróra (16 milliárd forint) taksált, háromszor Ázsia legjobbjának választott Szon, aki leginkább SMS-ben, de máig tartja a kapcsolatot felfedezőjével.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?