OLDALVONAL

Emiatt rettegnek az ellenfelek a magyar sportolótól

Nem először nyert csapatának büntetőpárbajt Vogel Soma. A magyar vízilabda-válogatott egyelőre „csak” cserekapusa két ötméteresre állt be a spanyolok elleni döntőn, végül ő is kellett a spanyolok elleni aranyhoz. Negyedszer lett így hős.
  • Szerző: ST

A magyar pólóválogatott 21 év után nyert újra Európa-bajnoki címet, miután a döntőben 9-9-es rendes játékidőt követően, 5-4-re nyerte meg az ötméteres-párbajt.

Nagy Viktor bízott Vogel Somában

A szétlövésben az első három lövésnél még Nagy Viktor állt a magyar kapuban, majd ezt követően érkezett Vogel Soma, aki kivédte a spanyolok ötödik próbálkozását.

Vogel Soma (piros sapkában) megfogta az utolsó spanyol ötméterest
Fotó: Szabolcs László/Ripost

„A lövés előtt kiültem a spanyol kispadhoz, mondtam nekik, hogy kiszállok a vízből, mert Soma ki fogja védeni. Hál' Istennek, így is lett!”
– mondta el Nagy Viktor az Nemzeti Sportnak a találkozót követően.

A BL-ben is hős lett

Vogel az Eb-döntőt megelőzően, tavaly júniusban a Fradit segítette Bajnokok Ligája-győzelemhez. A görög Olympiakosz ellen szintén az utolsó lövést fogta meg a válogatott hálóőre. Korábban pedig utánpótlás vébét és bronzmeccset nyert így a csapat. Joggal tarthattak tehát a fiatal hálóőrtől az ellenfelek. A felnőtt versenyen első érmét nyerő Vogel lehet a következő évtized egyik legmeghatározóbb játékosa ezen a poszton.

„Az a tapasztalat, hogy fáradtan a játékosok laposan lőnek, és mindkét ötös, amelyet nekem lőttek, így érkezett, azaz bejött a statisztika. A spanyolokban benne lehetett, hogy mi a Fradival három-négy fontos ötméterespárbajt nyertünk az elmúlt időszakban, habár a lövők észjárását nem ismerem, azon az oldalon még nem álltam”
– nyilatkozta az Eb-döntőt követően a Fradival sorozatban 9 trófeát nyerő Vogel Soma a Nemzeti Sportnak.

Érdekesség, hogy Vogel saját bevallása szerint azért lett kapus, mert nem szereti a hosszú úszásokat és a fizikai kontaktust.

Vogel Soma (piros sapkában) első érmét nyerte felnőtt világversenyen
Fotó: Szabolcs László/Ripost

A kapus a taktikáját is elárulta: nem úgy állt oda az ötöshöz, mintha Eb-döntő lenne, hanem mintha egy sima ötméteres következne.
A magyar válogatott az Eb-aranynak köszönhetően kijutott a nyári, tokiói olimpiára. Vogel Soma itt is fontos láncszeme lehet majd Märcz Tamás együttesének, főleg, ha ötméteres-párbajra kerül a sor.

És ezeket olvastad már?