SPORT

Egyszerű trükk, kijátszották a vírustesztet a Forma-1-ben?

Érdekes felvétel készült az Osztrák Nagydíjon a brit Lando Norrisról.
  • Szerző: Ripost

Komoly biztonsági intézkedések, szigorú előírások mellett mellett rajtolt el az elmúlt hétvégén a Forma-1-es világbajnokság Spielbergben. Folyamatosan koronavírusra tesztelték azokat, akik a versenypálya területére léptek.

A futam harmadik helyezettjéről, Lando Norrisról például különös felvétel készült. A McLaren-Renault pilótája, közvetlenül a lázmérés előtt, hideg ásványvizes palackkal hűtötte a homlokát. A jelenet kérdéseket vetett fel. Vajon Norris lázasan érkezett, és így próbálta kijátszani a tesztet, vagy kizárólag a hőség miatt hűtötte a homlokát? A brit pilóta húzása azért is érdekes, mert a tesztet végző személyzet orra előtt történt a dolog.

Lando Norris harmadik lett Ausztriában Fotó: AFP

Sergio Pérez a hatodik helyen végzett, de előtte keményen „megkínozták” őt. A mexikói pilótának az orrából vettek mintát, és az arcán látszott, hogy megsínylette a beavatkozást.

Az Osztrák Nagydíjat végül az élről induló Valtteri Bottas nyerte, pályafutása nyolcadik győzelmét szerezte meg.

„Amikor az élen vagy, csak arra vágysz, hogy menjen minden simán és nyugodtan – értékelt Bottas. – Most viszont nagyon sok volt a változó, ám szerencsére sikerült megugranom az akadályokat, és nyertem.”

Bottas mögött Charles Leclerc végzett a második helyen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?